2022. október 1., szombat

Ötvenezer euró talált pénzt adott vissza egy szíriai menekült Németországban

A nap hőseként ünnepelnek a németországi Minden városában egy 25 éves szíriai menekültet, aki visszaadott 50 ezer euró talált pénzt.

A pénzes polc - a mindeni rendőrség felvétele
A pénzes polc - a mindeni rendőrség felvétele

A férfi a készpénzt - 100 darab ropogós 500 eurós bankjegyet - egy ruhásszekrény aljában találta, amelyet egy karitatív szervezettől kapott szegényesen berendezett otthonának bebútorozásához. A készpénzen kívül a szekrényben felejtett egykori tulajdonosa több takarékbetétkönyvet is, amelyeken összesen több mint 100 ezer euró van.

A talált pénzzel a férfi és egy barátja a külföldiekkel foglalkozó hivatalba sietett. Jelenleg a rendőrség próbálja megtalálni a kisebb vagyonnyi készpénz és a takarékbetétek jogos tulajdonosát.

"Ez a fiatalember példamutatóan viselkedett, és nagy elismerést érdemel" - hangsúlyozta az észak-rajna-vesztfáliai város rendőrsége keddi közleményében. - Előfordul, hogy valaki talál kisebb összeget, és azt leadja, de egy ilyen nagy összeg visszaadása abszolút kivétel - tették a hozzá a rendőrök.

A férfi tavaly ősszel érkezett Németországba, családja hátramaradt Szíriában. A rendőrségi közlemény szerény és barátságos fiatalemberként dicsérte a becsületes megtalálót. Most még tanulja a német nyelvet, de később Németországban szeretne továbbtanulni.