2024. április 20., szombat

Hitelből újítják föl a tiszai medencét

Hét új tagja van a magyarkanizsai községi képviselő-testületnek – Lesz gazdája az új buszállomásnak

A magyarkanizsai községi képviselő-testület tegnapi ülésén hét új tag mandátumát hitelesítették. A VMSZ választási listájáról a polgármesterré választott Fejsztámer Róbert képviselői helyét a horgosi Rövid Jenő tölti be. Az ugyanerről a listáról a községi tanács tagjává választott Zoran Teslić helyét az oromi Király Terézia foglalta el. A VMSZ választási listájáról képviselői mandátumhoz jutott Veselinov Ibolya a község által alapított közintézmény vezetőjeként (a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatója) már a testület alakuló ülésén lemondott tagságáról, helyét Konc József nyugdíjas vette át. Varjú Potrebić Tatjana, a Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ igazgatója ugyanilyen okból vált meg mandátumától Sóti Attila középiskolai tanár javára.

Lesz működtetője a magyarkanizsai új buszállomásnak

Lesz működtetője a magyarkanizsai új buszállomásnak

A Szerb Haladó Párt választási listájáról a horgosi Miković Melinda váltotta fel a polgármester helyettesévé kinevezett Nebojša Rakićot. Ugyanerről a listáról Milena Supić foglalta el a tartományi képviselővé avanzsált Crkvenjakov Gizella megüresedett helyét.

A Magyar Mozgalom színeiben képviselő-testületi mandátumhoz jutott dr. Lepeš Josip munkahelyi elfoglaltságra hivatkozva már az alakuló ülésén lemondott képviselői helyéről, amit a jövőben Dejan Pejak tölt be. Az UKROK választási listájáról megválasztott Körmöci Károly külföldi tartózkodása miatt nem tudott részt venni az alakuló ülésen, ezért a testület tegnap hitelesítette a mandátumát.

A községi képviselő-testület rendeletet hozott 19,5 millió dinár banki hitel felvételéről, amely összegből az önkormányzat a tiszai medence felújítási munkálatait fogja finanszírozni. A tervezett tőkebefektetési kiadások hitelből történő fedezését a pénzügyminisztérium jóváhagyta.

Az önkormányzat korábban közbeszerzési pályázatot írt ki a község területén folyó városi és város környéki (menetrendszerű) személyszállítás megszervezésére, vagyis az új buszállomás működtetésére koncesszió formájában. A pályázatra határidőn belül egy cég jelentkezett és adta át árajánlatát, ez pedig a személyszállítással foglalkozó, törökkanizsai székhelyű Enka- Putnički Kft. A testület meghatalmazta a polgármestert, hogy szerződést kössön az ajánlatot tevő céggel.