2024. április 19., péntek

Elismerés a zombori kommunális ügyosztálynak

Zombor város kommunális ügyosztályáé a legjobb eredmény az országban, amióta bevezették az építkezési engedélyek elektronikus kérelmezését és kiadását.

Az ügyek 92 százalékát elintézték (Fotó: Fekete J. József)

Az ügyek 92 százalékát elintézték (Fotó: Fekete J. József)

Az új engedélyeztetési rendszer idén január negyedikével lépett életbe. A zombori önkormányzat kommunális ügyosztálya a vizsgált időszakban, vagyis június elsejéig a beadott kérelmek 92,05 százalékát földolgozta, és kiadta a szükséges engedélyeket – tette közzé a Nemzeti Lokális Gazdaságfejlesztési Egyesülés (NALED) A vizsgálat eredményei július első hetében az Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium honlapján, a građevinskedozvole.rs címen egybegyűjtve jelennek meg, és a polgárok betekintést nyerhetnek, mely városok, községek a megreformált rendszer bajnokai, és melyek kevésbé hatékonyak.

Az elektronikus engedélyeztetés rendszerének célja az ügyintézés átláthatóvá tétele, amivel hathatósan csökken a korrupció lehetősége, ami a reform tekintetében különösen jelentős, viszont éppen ezért bürokratikus ellenállást is kiválthat – fogalmaztak a NALED-ben.