2024. április 20., szombat
KÖZSÉGI KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS TEMERINBEN

Munkatestületek alakultak

Új összetételében tegnap immár 2. ülését tartotta a temerini községi képviselő-testület. Pásztor Róbert, a testület elnöke mindössze két pontos napirendet javasolt elfogadásra, éspedig a képviselő-testület munkatestületeinek megválasztását és a közintézmények igazgató- és ellenőrző-bizottságai elnökeinek, azok helyetteseinek és tagjainak kinevezését. Mivel a napirendi javaslat előzetes egyeztetését a hatalmi koalíció végezte, a munkatestületek megalakítása, valamint a közintézmények igazgató- és ellenőrző-bizottságainak kinevezése ellenjavaslat és vita nélkül igen gyorsan, szavazattöbbséggel történt.

A 33 tagú képviselő-testület ülésén 30-an vettek részt, a hatalmi koalíció 26 tagja, az ellenzékből pedig négyen (SZRP), a Mi Temerinünkért polgári csoportból senki sem jelent meg az ülésen. A képviselők 13 munkatestületet (tanácsot és bizottságot) alakítottak, valamint kinevezték 8 közintézmény igazgató- és ellenőrző-bizottságát.

Hétfőn, június 27-én ismét ülést tart a községi képviselő-testület. Ennek napirendjén többek között a község 2015. évi költségvetésének zárszámadása, a mezőgazdasági földek védelméről, rendezéséről és használatáról szóló 2016. évi program, a helyi önkormányzati rendszerben meghatározatlan időre alkalmazottak 2015. évi maximális létszámáról szóló határozat módosítása, továbbá néhány közintézmény és közvállalat 2015. évi munkájáról és pénzügyviteléről szóló jelentés megvitatása, és elfogadása szerepel majd.