2024. április 18., csütörtök

Megnyílik a fürdőidény Palicson

A hétvégén több esemény is várja az érdeklődőket – A termálmedence felújítási munkálatai még tartanak

A hétvégén, június 25-én, szombaton nyílik meg a 171. fürdőidény Palicson. A nyári idegenforgalmi idény nyitó napján több program is várja az érdeklődőket. 10 órától 14 óráig a gyermekeké a főszerep, kreatív műhelymunkák, arcfestés várja őket a tóparton.

Fotó: Molnár Edvárd

Fotó: Molnár Edvárd

A Spartak Hegymászó Klub 10 és 14 óra között tó körüli sétát szervez, 13 és 15 óra között pedig Vitorlástalálkozó lesz a Palicsi-tavon.
Az ünnepélyes megnyitóra, amelyen jelen lesz Szabadka polgármestere, a városi képviselő-testület elnöke és az idegenforgalommal megbízott tanácsos, 14 órakor kerül sor a Vigadónál. Ugyanitt adják majd át azokat az elismeréseket is, amelyeket azok érdemeltek ki, akik a legtöbbet tettek az elmúlt évben az idegenforgalom fejlesztéséért.
Délután 16 és 21 óra között a Férfistrandon zajlik majd a Ground level fest, vagyis az extrém sportok fesztiválja.
Ezen a hétvégén várja az érdeklődőket az Etnofest is, a Vigadó teraszán szombaton 20.30-tól kezdődnek a koncertek. Aznap Matthias Loibner, Shira U'tfila lépnek fel, valamint Dj Rromano Suno.
Mint azt a Park Palics Kft. munkatársától, Pletl Ádámtól megtudtuk, a tervezettekkel ellentétben nem kerül sor a termálmedence megnyitására június 25-én. A munkálatok kivitelezése még folyamatban van, s előreláthatólag július elején, legkorábban két hét múlva tudják majd fogadni az első fürdőzőket. A munkálatok második fázisa azonban folytatódik, hiszen a támogatást jóváhagyta az illetékes idegenforgalmi minisztérium. A második fázis, amely az úszómedence részleges befedését jelenti, nem zavarja majd a fürdőzőket, így a tervek szerint a medence két hét múlva megnyílik, s a befedést követően szinte egész évben használható lesz majd, nyitva tartása nem függ majd az időjárási viszonyoktól.