2024. április 20., szombat

A lélek mélységéig hatolva

A hétvégén Zentán koncertezett a népszerű magyarországi énekes, Andelic Jonathan

Különleges hangulatú koncerttel lepte meg a hétvégén a zentai közönséget a népszerű magyarországi énekes, Andelic Jonathan, aki szombaton este a művelődési ház színháztermében lépett fel nagy sikerrel. Az Egy zongora & egy hang című koncertet a Petra Egyesület szervezésében tartották meg.

Az énekes a koncert után elmondta, nagyon jól érezte magát Zentán, ahová mindig szívesen tér vissza, hiszen egyrészt szoros baráti szálak kötik a településhez, másrészt a közönség is mindig óriási örömmel és lelkesedéssel fogadja őt, és ez ezúttal sem volt másként.

– A zentai koncerten angolul és magyarul is énekeltem, saját dalaimmal, illetve más előadók dalaival is megörvendeztetve a közönséget, azaz kivétel nélkül olyan szerzeményeket adtam elő, amelyek valamilyen szempontból közel állnak hozzám, elsősorban nyilvánvalóan azért, mert van mondanivalójuk. Általában azokat a dalokat szeretem ugyanis, amelyek valamilyen tartalmat is közölnek, és ezáltal erőteljes hatást képesek gyakorolni a hallgatóságra – magyarázta lapunknak nyilatkozva Andelic Jonathan, aki elmondta, a hitéből adódóan Isten is fontos szerepet kap a dalaiban, de alapvetően az élet az, ami foglalkoztatja, éppen ezért a szerzeményeiben is általában a különféle élethelyzetek, illetve az emberi lélekben zajló folyamatok jelennek meg.

– Az egyik legfőbb célom az, hogy az emberi lélek mélységeit próbáljam meg megfogni, hiszen sokszor előfordul, hogy az emberek nehezen tudják szavakba önteni a gondolataikat és az érzéseiket, éppen ezért a dalaim által szeretnék segítséget nyújtani nekik ebben. Azáltal, hogy a dalaim a küzdelmekről, a szeretetről vagy éppen az emberi kapcsolatokról szólnak, olyan kérdéseket vagy éppenséggel válaszokat segítek megfogalmazni az embereknek, amelyek egyébként csak nagyon nehezen lennének megfogalmazhatóak számukra – magyarázta az énekes, hozzátéve: a zene amellett, hogy fontos önkifejezési formát jelent számára, egyfajta kommunikációs eszközként is szolgál számára, hiszen – ahogyan fogalmazott – a zene a második anyanyelve, amelynek segítségével kommunikálni tud másokkal.

– Annak a hatása, hogy ma már elképesztően rohanó világban élünk, véleményem szerint a zenében is érződik. Egyre inkább azt veszem ugyanis észre, hogy az instant világban a zene és általában a művészet is egyre inkább instanttá válik, minden gyorsan történik körülöttünk, aminek folytán egyre kevesebb olyan zene születik, ami igényli azt, hogy az ember ne csak a háttérben hallgassa, hanem leüljön, és a tartalmát is figyelje, ráérezve arra, hogy mit mond egyrészt a szöveg, másrészt a dallam, a harmónia vagy akár a hangszerelés. Mindez azonban rendkívül fontos lenne, hiszen alapvetően ez lenne a zene igazi szerepe az életünkben. Ha ez nem valósul meg, akkor csupán háttérzenéről beszélhetünk, azaz valami olyasmiről, aminek során a zene elveszíti valódi jelentőségét – szögezte le Andelic Jonathan, aki elmondta, nagy örömére szolgált, hogy az Egy zongora & egy hang című koncertje során néhány dal erejéig Kaszás Éva zentai gordonkaművész is csatlakozott hozzá a színpadon, hiszen ezáltal még maradandóbb élményt szerezhettek a közönség soraiban helyet foglalóknak.