2024. április 20., szombat

Öt év börtönre ítélték Miroslav Miškovićot

Miroslav Miškovićot, a Delta Holding tulajdonosát öt év börtönre, valamint nyolcmillió dináros pénzbírságra ítélte a Szervezett Bűnözéssel Foglalkozó Bíróság, pénzügyi visszaélés miatt. Az üzletembert azért ítélték el, mert fiának, Marko Miškovićnak mintegy hárommillió euró értékben adócsalás elkövetését javasolta, miközben teljes mértékben tudatában volt annak, hogy a javasolt lépések törvénybe ütköznek – írja a Tanjug hírügynökség. Az üzletembert az eljárás során egy másik, az útépítő vállalatok megkárosításának vádpontja alól felmentették.

Az ítéletre várhatóan Mišković védői és a szervezett bűnözés elleni ügyészség is fellebbezést nyújt majd be.

Marko Miškovićot idén február 25-én három és fél év börtönre ítélték adócsalásért. Emellett nyolcmillió dináros pénzbüntetést kell fizetnie, s arra kötelezték a Merainvest nevű céget, amely a tulajdonában van, hogy fizessen be mintegy 320,3 millió dinár adót. Marko Miškovićot is felmentették az útkarbantartó vállalatokból történő pénzkivonások vádja alól.

Apát és fiát is 2012 decemberében tartóztatták le, de tavaly decemberben az eljárásokat elkülönítették egymástól, Miroslav Mišković egészségügyi problémái miatt. Több hónapig voltak előzetesben, majd szabadon engedték őket több millió dináros óvadék fejében, bevonták az útlevelüket is, külön bírósági jóváhagyás nélkül nem utazhatnak külföldre. Az útlevél megvonását újabb három hónapra meghosszabbították.