2024. március 28., csütörtök

Elballagtak a bolyaisok

Szerdán délután a zentai Művelődési Házban zajlott a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium idei 45 végzősének ballagási műsora.

A harmadikos diákok búcsúztatják a ballagókat (Szögi Csaba felvétele)

A harmadikos diákok búcsúztatják a ballagókat (Szögi Csaba felvétele)

A harmadikos diákok színes – dalban, versben, bohózatban gazdag – búcsúztató programját követően a három bolyais szak – a képzőművészeti, a matematikai és a sport – osztályfőnökei is egyesével elbúcsúztak tanulóiktól, megemlékezve a sikerekben és élményekben gazdag négy évről, további sok sikert kívántak nekik a szakmában és az életben, valamint az elismerő okleveleket is kiosztották.

A műsor elején, némiképp rendhagyó módon, két igazgató is elköszönt a tehetséggondozó diákjaitól. Elsőként az intézmény leköszönő vezetője, Kormányos Róbert intézte szavait a hallgatósághoz. Beszédében hangsúlyozta, fontosnak tartja a szülők döntését, hogy ebbe az iskolába íratták gyermekeiket, egyúttal biztosította őket, hogy nem fogják megbánni ezt a döntést. Már csak az a tény is ezt bizonyítja, hogy csupán az elmúlt tanévben a tanulók különböző versenyeken elért kimagasló eredményei 12 A4-es nyomtatott oldalra férnek rá. Az új igazgató, Csikós Pajor Gizella elmondta, az intézmény 13 éves történetében ő a Bolyai hajójának első női kormányosa, de hiszi, hogy ez a hajó már magától is tudja, milyen utat kell bejárnia az élet tengerében, és hogy bevett útjáról le nem téríthető. Mert mindig megcélozza a holdat, és ha netalán el is téveszti, legfeljebb a csillagok között találja magát.