2024. április 26., péntek

InterFest borfesztivál Újvidéken

Dávid Csilla felvétele

Dávid Csilla felvétele

Június 18-áig tart az immár 13. alkalommal megrendezett InterFest elnevezésű, nemzetközi borfesztivál. Az idén is gazdag programmal várják a borkedvelőket és az érdeklődőket. A termékbemutatók és a borkóstolók a hazai borkultúrát hivatottak népszerűsíteni. A fesztiválon, amelyen 11 ország több mint 80 borászata bérelt pultot, szakelőadásokat, ismeretterjesztő találkozókat és zenés-szórakoztató programokat szerveznek, valamint beszélgetést a borfogyasztás illemtanáról.

Az újvidéki önkormányzatban az 5 évre vonatkozó turizmusfejlesztési stratégián dolgoznak, többek között a gasztro- és borturizmus fellendítésén fáradoznak. A város illetékesei azt szeretnék, ha az ide látogató vendégek a többnyire itt eltöltött két éjszaka helyett hosszabb ideig maradnának Újvidéken – az elképzelések szerint marasztalásuk a hasukon keresztül lenne megvalósítható – mindenekelőtt a kajafesztiválok és a borkóstolás csalogatják a turistákat. A minden évben több tízezer bor- és társaságkedvelőt megmozgató Interfest pontosan ezt a célt szolgálja, ezért a rendezvényt anyagilag az önkormányzat is támogatja.

A fesztiválon az Aleksandar Dujin Orchestra ad koncertet. A felállított borstandok 19 órától éjfélig látogathatók, borkóstolásra is bárkinek lehetősége nyílik – 100 dinárért borkóstoló-utalványokat vehetünk.