2024. március 29., péntek

Extrémsport-torna Magyarkanizsán

Ma és szombaton második alkalommal rendezik meg Magyarkanizsán a Go Sk8 Days nemzetközi extrémsport-tornát, amelyen gördeszka és BMX flatland kategóriákban mérhetik össze ügyességüket a versenyzők a tavalyi rendezvény óta számban bővült elemeken. Ma 18 órakor a magyarkanizsai Ifjúsági Otthon előtt jönnek össze a deszkások, bringások, görkorisok, és legurulnak a torna helyszínéül szolgáló Elita pályára, hogy egy laza esti hajtásban a pályán és az elemeken bemelegítsenek a szombati tornára. Zenei program is lesz már aznap: a Lusta Bítek Live és a Kies zenekar játszanak a volt Potisje-nyaralóban. A mai napra a belépés ingyenes.

Szombaton kezdődik csak igazán a buli a King of the River gördeszka- és BMX flatland versenyen, amelynek a napi beosztása a következő:

– nevezés: 10.00–12.00

– verseny: 12.00–17.30

– eredményhirdetés: 18 óra

A versenyt két kategóriában tartják meg: 16 év alatt és 16 év felett. A nevezési díj használt/új játék, ruha (6–16 éves korig), tartós élelmiszer, írószer, könyv. Az összegyűjtött tárgyakat, élelmiszereket nehéz körülmények között élő gyermekek, családok részére ajánlják fel a szervezők, akik további szervezetektől, magánszemélyektől, a rendezvény látogatóitól is fogadnak felajánlásokat, amelyeket a helyszínen, a rendezői sátornál gyűjtenek be. A napközbeni kiegészítő programok: graffiti jam, BMX street bemutató, görkorcsolya-bemutató, Lusta Bítek DJ set.

Az idei eseményre is több neves sportoló jelezte részvételét. Tavaly is exkluzív módon részt vett a többszörös BMX flatland világbajnok Kun Ádám, akinek már az idei kanizsai torna is a naptárában szerepel.

Az esti program szombaton igazi zenei csemegét fog tartogatni. Magyarországról érkezik Fakapoe, a Tomusz, a Stubborn és Suhov. Rajtuk kívül a magyarkanizsai színeket a Szikes együttes fogja képviselni, illetve Nagykikindáról érkezik a nemrég tizenkettedik születésnapját ünneplő Donwstroy. Ezzel a felhozatallal a zenei program tartalmaz hiphopot, funkot, neocrustot, punk hc-t és groove metalt is – sok olyat, amivel a nappali rádióműsorokban nem lehet találkozni. A szombati koncertekre a belépődíj 100 dinár.

A rendezvény szervezői a magyarkanizsai Wemsical Serbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület, a Riverside Rollers Extrémsport-klub, illetve az algyői Wemsical Ifjúsági és Kulturális Egyesület. A partnerek, támogatók többek között Magyarkanizsa önkormányzata, a Magyarkanizsai Ifjúsági Szövetkezet, a Si-Metal, a magyarkanizsai Vöröskereszt, a Krin-Wood, a Visa-Prom, az Info TV és Texas vendéglő. A helyszínen pénteken és szombaton is követhetőek lesznek a labdarúgó-Eb meccsei! További friss információk a rendezvény Facebook-oldalán: www.fb.com/gosk8days.