2024. április 25., csütörtök
LABDARÚGÓ-EB – C CSOPORT

Az első gól nélküli döntetlen

A német és a lengyel csapat a selejtezőben is egy csoportban szerepelt, és saját közönségük előtt a lengyelek nyertek 2:0-ra, míg Németországban a Nationalelf győzött 3:1-re.

A csütörtöki találkozón a világbajnok az első perctől kezdve igyekezett tudtára adni a lengyeleknek, hogy ki az úr a pályán: a német fölényt hűen tükrözték az első húsz perc statisztikái is, ugyanis Joachim Löw kiválasztottjai 75 százalékban birtokolták a labdát, 155 passzuk volt, szemben a lengyelek 52 átadásával. A fölényes labdabirtoklás ellenére a németek nem tudtak kialakítani gólhelyzetet, s a lengyel kontrák is erőtlenek voltak, hiába volt nagy iram, a védők remek munkát végeztek mindkét oldalon, így az első félidő róluk szólt, míg a csatárok teljesítménye igencsak gyengére sikeredett. A második félidőben az első másfél perc eseménydúsabbra sikerült, mint az előző játékrész: előbb Milik fejelhetett három méterről senkitől sem zavartatva, a fejese azonban kapu mellé szállt, majd az ellentámadásból Götze lőtt keményen, de a lövése pontosan eltalálta Fabiańskit. Az 59. percben a németek labdakihozatala nem sikerült, Lewandowski üresen kapta a labdát középen, de sokat várt, s a kiválóan játszó Boateng blokkolta a lövést. A 68. percben a lengyel Milik órási helyzetben luftot rúgott, míg az ellentámadás során Özil nem tette meg ezt a szívességet, de lövését Fabiański szögletre tolta. A mérkőzés vége felé a játékosok már egyre fáradtabbak voltak, s mivel a döntetlennel egyik fél sem járt rosszul, így a hajrában már nem történt semmi említésre méltó esemény.

Németország–Lengyelország 0:0

Saint-Denis, Stade de France, 73 000 néző, vezette: Kuipers (Hollandia).

Németország: Neuer, Höwedes, J. Boateng, Hummels, Hector, Khedira, Kroos, Th. Müller, Özil, Draxler (Gomez), Götze (Schürrle). Szövetségi kapitány: Joachim Löw.

Lengyelország: Fabiański, Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk, Błaszczykowski (Kapustka), Krychowiak, Maczynski (Jodlowiec), Grosicki, Milik, Lewandowski. Szövetségi kapitány: Adam Nawalka.