2024. március 29., péntek

Pintér Attilát fogadta Pásztor István

Magyarország továbbra is segíteni fogja hazánk uniós és gazdasági felzárkózását is

Szerbia és Vajdaság megbízható partnerének számít Magyarország a gazdasági fejlődés és az európai integrációk támogatása terén – értett egyet tegnap Újvidéken Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke és Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete a házelnök kabinetjében megtartott találkozón. A találkozóról kiadott közlemény szerint Pásztor megállapította: Szerbia és Magyarország bilaterális kapcsolatai meglehetősen magas szintet értek el, s elégedettséggel nyugtázta, hogy a két állam között nincsenek megoldatlan kérdések. Vajdaság és a magyarországi megyék határon átnyúló együttműködésének fontosságát is hangsúlyozta.

Pintér kifejtette: Magyarország érdeke Szerbia gyors uniós csatlakozása és gazdasági erősödése is. Hozzátette: Magyarország kész minden segítséget megadni az uniós közeledés útján, megosztani a már rendelkezésére álló tapasztalatokat, s támogatni a szerb gazdaság fellendülését célzó programokat.

Pásztor és Pintér egyetértett abban, hogy a határon átívelő együttműködés erősíti a két ország közötti kapcsolatokat, de a politikai jelentőség mellett ennek az együttműködésnek van egy fontosabb dimenziója is: a polgárok mindennapi életének minőségi javítása.