2024. április 24., szerda

Újabb próbálkozás

Munkacsoportot alakítanak az önkormányzat és a vendéglátóipari létesítmények képviselői annak érdekében, hogy mindenki számára elfogadható döntés születhessen a szórakozóhelyek munkaidejéről.

Az önkormányzat és az újvidéki vendéglátóipari létesítmények képviselői közös munkacsoportot hoznak létre, hogy együttesen felügyeljék a legújabb munkaidőről szóló határozat betartását, és hogy közösen eszközöljenek módosításokat (Dávid Csilla felvétele)

Az önkormányzat és az újvidéki vendéglátóipari létesítmények képviselői közös munkacsoportot hoznak létre, hogy együttesen felügyeljék a legújabb munkaidőről szóló határozat betartását, és hogy közösen eszközöljenek módosításokat (Dávid Csilla felvétele)

Az Újvidéki Vendéglátóipari Létesítmények Egyesületének a képviselői találkoztak a városházán Vladimir Stojkovićtyal, a városi tanács kommunális ügyekkel megbízott tagjával, valamint Miloš Vučević polgármesterrel. A találkozó apropója a vendéglátóipari létesítmények nyitvatartásáról hozott legújabb önkormányzati döntés volt és annak esetleges módosítása.

A találkozón szó esett a vendéglátóipari létesítmények munkaidejéről, valamint az önkormányzat új határozatáról, amely szabályozza a szórakozóhelyek esti nyitvatartását. A polgármesteri hivatal közleménye szerint sikeres volt a megbeszélés, a vendéglátóipari létesítmények munkaidejéről hozott határozatot lehetséges módosítani annak érdekében, hogy még jobban megfeleljen az elvárásoknak.

A vendéglátóipari létesítmények képviselői hangsúlyozták, betartják az önkormányzat által meghatározott új munkaidőt. A városházán megtartott megbeszélés rámutatott arra, hogy csak közösen találhatják meg a legjobb megoldásokat.

A városházán a két fél megállapodott abban, hogy munkacsoportot hoznak létre, amelyben helyet kapnak az önkormányzat és a vendéglátóipari létesítmények képviselői is. A munkacsoport felügyeli a vendéglátóipari létesítmények munkaidejéről hozott önkormányzati határozat betartását, valamint kidolgozzák a hiányzó módosításokat is.

Branko Koprivica, az Újvidéki Vendéglátóipari Létesítmények Egyesületének az elnöke elmondta a Dnevnik napilapnak, hogy közös megegyezés született a munkacsoport megalakításával kapcsolatban, a szükséges módosításokat is együttes munkával dolgozzák ki.

– Az önkormányzat új határozata nem hozta meg azokat a várt pozitív változásokat, amelyekben reménykedtek, továbbra sincs rend a központban és a vendéglátóipari létesítmények működésében. A legtöbb panaszbejelentés a hangoskodás miatt érkezik, de mint utólag kiderült, ez nem köthető a munkaidőhöz, hanem a szórakozóhelyek tulajdonosainak a szabálysértéseivel kapcsolatos. Sajnos az új határozat mindenkit érint, éjfél után többé nincs hova betérniük a fiataloknak, ezért most az utcán szórakoznak, azaz hangoskodnak – magyarázta Koprivica.