2024. április 24., szerda
KÉZILABDA

Ki marad le a világbajnokságról?

A magyar férfikézilabda-válogatott egy góllal, 26:25-re nyerni tudott ugyan a szerbek vendégeként világbajnoki selejtezőn a múlt pénteken, de ettől még nem lehet kényelmes helyzetben a csapat Xavi Sabaté szövetség kapitány szerint. A magyar válogatott Kraljevóban a második félidő elején már nyolc góllal is vezetett, innen fordított a Dejan Perić vezette szerb együttes, ám végül a magyarok távoztak győztesen.

Annak örülhettünk, hogy nyertünk Szerbiában, mert ott nagyon nehéz vendégként győzni. Igazán nehéz mérkőzés vár még ránk Veszprémben” – idézte Sabatét a magyar szövetség honlapja. A BL-döntős Veszprém vezetőedzőjeként is tevékenykedő Sabaténak ezzel a mérkőzéssel jár le a szerződése szövetségi kapitányként, amely posztra március 11-én nevezték ki. Miután a válogatott a gyengén sikerült lengyelországi Eb miatt elbúcsúzhatott riói olimpiai álmaitól, a szövetség közös megegyezéssel szerződést bontott a spanyol–orosz Talant Dujsebajevvel. A szerbeknél négy alapjátékos, Momir Ilić (MVM Veszprém), Marko Vujin (THW Kiel), Alem Toskić (Vardar Szkopje) és Ivan Nikčević (Wisła Płock) nem szerepel a visszavágón sem, ugyanakkor a Sabaté keretében mindenki egészséges, és teljes erővel edzhet.

A szerb együttesből Nemanja Ilić szerint nem lesz könnyű dolguk Veszprémben, de bízik abban, hogy sikerül kiharcolni a vb-részvételt.

Tudjuk, milyen hangulat szokott uralkodni Veszprémben, de megpróbáljuk majd ezt a javunkra fordítani. Más lehetőségünk nincs. Nem tudom, a kraljevói mérkőzés elején mi történt velünk. Pánikszerűen kezdtünk, elveszítettük a labdákat, görcsösen játszottunk. Később megnyugodtunk, s akkor már minden a helyén volt. Sajnos a győzelmet kiengedtük a kezünkből, de legalább megmutattuk annak egy kis részletét, amit a visszavágón kell nyújtanunk” – mondta Ilić a szövetség hivatalos honlapjának. A visszavágót ma 20 órakor rendezik Veszprémben. A párharc győztese vehet részt a 2017 januárjában Franciaországban sorra kerülő világbajnokságon.