2024. április 20., szombat

Több mint ezer telefonon ott a KuponOk

Alig két hónap alatt több mint 1150 okostelefonon ott van a KuponOk, az az ingyenesen letölthető alkalmazás, amelyen keresztül csaknem 100 szabadkai és környékbeli vállalkozó – divatáru üzlet, étterem, cukrászda, gyógyszertár, szépségszalon, autószerelő műhely, és sorolhatnánk – hirdeti az akcióit, és beváltható kedvezményeket biztosít.

Cöndör Tibor, az Appok Média igazgatója lapunknak elmondta, hogy a KuponOk alkalmazás célja, hogy a vásárlók újszerű módon ismerjék meg és kerüljenek kapcsolatba az alkalmazásban megjelenő cégekkel. Valamint az, hogy ezekbe az üzletekbe irányítsák az ügyfeleket, és ezáltal forgalombővülést érjenek el.
– Ma a Google Play áruházban több mint hárommillió alkalmazás érhető el, 10-12 kategóriában. Viszont a felhasználók körültekintően megválasztják, hogy mit töltenek le telefonjukra. Mi az ingyenes alkalmazások között, ott ahol országunkban a legnagyobb a verseny, már a 25. helyezést értük el két hónap alatt, a legjobb ingyenes vásárlás kategóriában. Meglepő, de Szerbia egyébként benne van a top 35-ben a világon a letöltött applikációk számát tekintve.
Hova fejlődhet mindez? Ma már a legújabb tűzhelyek, hűtőszekrények, autók internetcsatlakozással kerülnek forgalomba. Az IoT (Internet of Things), azaz a dolgok internete már karnyújtásnyira van, nemsokára eljutunk majd odáig, hogy minden eszközünk be lesz csatornázva az okostelefonokba, a villanykörtétől a televízióig minden „okos” lesz. Nekünk felelősségünk felhívni erre a polgárok figyelmét, és tanítani is az embereket az új technológiák használatára, hiszen aki ma nem veszi a fáradságot, hogy elsajátítsa ezen eszközök használatát, pár év múlva behozhatatlan hátrányba kerül nemcsak a munkában, hanem a hétköznapok során is. Azáltal, hogy valaki okostelefonra vált, a szédületesen fejlődő digitális világ részesévé válik. Ezért döntöttünk úgy, hogy applikációkat fejlesztünk telefonokra, a mi véleményünk ugyanis az, hogy a jövőben eljön az a pillanat, amikor minden cégnek, sőt mindenkinek lesz egy saját alkalmazása. Viszont pillanatnyilag csak a nagy cégek engedhetik ezt meg maguknak. Azért hoztuk létre a KuponOkat alkalmazást, hogy a kisvállalkozások is meg tudjanak jelenni egy ilyen modern felületen, hiszen az alapcsomag csupán tíz euróba kerül havonta, ezt az összeget a legkisebb vállalkozások is megengedhetik maguknak – mondta Cöndör Tibor.
Az applikációt letöltők Szabadkán ingyen kaphatnak kávét, palacsintát, frizurát, szoláriumperceket beváltható kuponjainkkal, kedvezményesen ruházkodhatnak, szórakozhatnak, első kézből értesülhetnek a legfrissebb hírekről, és az aktuális eseményekről is kaphatnak értesítést. Július elsejével elindítják szolgáltatásukat Budapesten is.