2024. április 24., szerda

Új kandeláberek a célkeresztben

Vandálok rongálnak rendszeresen a Tiszán és a parkokban Óbecsén

A tervek szerint a héten adják át rendeltetésüknek az Erdőtelepítők parkjában felállított új kandelábereket, de még az ünnepélyes átadást sem érték még a világítótestek, ismeretlen vandálok máris megrongáltak az egyiken két lámpafejet, és magát az oszlopot is kilazították a talapzatból. A rongálás becsült értéke 150 ezer dinár.

Az erőtől duzzadó elkövetőknek gyakori céltáblája egyébként a Tisza-parti sétány tavaly felállított lámpasora, a Zöld korzón például nyolc lámpa kellene, hogy díszítse és megvilágítsa a gyalogos övezetet, ehelyett csupán öt működik: a sétány elején nem sokkal a kihelyezésük után kidöntöttek két lámpát, ezeket nem is pótolta az Építésügyi Igazgatóság, sorrendben a harmadikon viszont „csak” a lámpafej hiányzik, helyette egy zacskó lebeg az oszlop végén. Ugyanezen a szakaszon megrongált padok és szemetesek csupasz csonkjai szegélyezik az óbecsei promenádot. Hasonló a helyzet a Tisza-parton is, és a gyermekorvosi rendelőnél felállított új lámpák is megsínylették a vandálok erőfitogtatását.

Az Erdőtelepítők parkjában a héten szeretnék átadni a közvilágítás. A kivitelező a munkálatok befejezésével a kiásott földet nem terítette szét, hanem halomra hányva hagyta maga mögött. Az Erdőtelepítők parkjának két munkaképes és egy betegállományban lévő alkalmazottja van jelenleg (ők egyébként két éve egy fillér fizetést sem kapnak az önkormányzattól), szerintük a kivitelező feladata lett volna ez, de a nemrégiben lerakott térköves gyalogösvény megépítése után felhalmozott földet sem simította el senki. Ott most nagy a gaz, füvet nyírni az egyenetlen talaj miatt alig lehet. Ha a kandelábersor mellett is így marad a föld, akkor a szépen felújított, csinosodó parkban továbbra is térdig éri fű fogja szegélyezni az új ösvénynek most már mindkét oldalát.