2024. április 25., csütörtök

Hetedszer, mint a népmesében

Zentán vasárnap hetedik alkalommal rendezték meg a Mosolytenger gyermekfesztivált

A babonások ugyan egyfajta félelemmel tekintenek a hetes számra, mivel szerintük minden gond, minden baj hétévenként jelentkezik erőteljesebben. Mindez szerencsére nem volt jellemző a tegnap, a zentai Népkertben hetedik alkalommal megrendezett Mosolytenger gyermekfesztiválra, amelyre az idén is több mint ezren látogattak el Vajdaság minden tájékáról. Amíg a legkisebbek önfeledten kiszórakozhatták magukat, addig a szüleik, ha rövid időre is, de elfelejthették a hétköznapok fáradalmait.

(Fotó-Gergely Árpád)

A korábbi évekhez hasonlóan az idén is számos helybéli és környékbeli civil szervezet szervezett különféle játékos feladatokat a csöppségek számára, a kiállítóhelyekhez látogató gyerkőcök pedig

az idén is teletömhették zsebeiket garasokkal, amit a trambulinon, légvárakban, a tavaly is jól bevált  vízi pufin játszva költhettek el, de a legbátrabbak a drótkötélpályát és a sörrekesz-mászást is kipróbálhatták. Az idén először az ópusztaszeri Csillagösvény élménypark is különböző játékokkal rukkolt elő a gyerekek számára.

A 3,5 kilométeres hosszúságú labirintust is magába foglaló élménypark játékmesterei a zentai fesztiválon különböző, egyedi készítésű logikai játékokkal rukkoltak elő, amely óriási népszerűségnek örvendett a gyerekek körében. Ezek közül a legérdekesebb egy logikai szőnyeglabirintus volt, amelyen ötször ötös mátrixban huszonöt szám volt megadva, s a gyerekeknek az egyestől a négyesig haladva a sakkjáték bástyájához hasonlóan mozogva annyit kellett lépniük, amilyen számon éppen álltak, s így kellett megérkezni a célba.

Az előző évekhez hasonlóan az idén is hosszú sor kígyózott a különböző játékhelyszínek előtt, amelyek közül továbbra is a vízi pufi volt a legnépszerűbb. Ez az elsősorban a gyermekek számára kitalált móka egy hatalmas, áttetsző, vízen lebegő gömböt takar, amelynek belsejében állva futni is lehet, anélkül hogy vizes lenne a gyerkőc ruhája. A játékhelyszínekkel és a civil szervezetek foglalkozásaival párhuzamosan a fesztivál színpadán gyermekműsor zajlott, este pedig a magyarországi Alma zenekar lépett fel.