2024. április 20., szombat
KÉZILABDA

Magyarország egy góllal nyert Kraljevóban

A magyar férfikézilabda-válogatott Kraljevóban 13:8-as félidő után 26:25-re nyert a vendéglátó Szerbia ellen a vb-pótselejtező első mérkőzésén. A kraljevói sportcsarnok lelátója igencsak foghíjas volt, a helyiek egyáltalán nem teremtettek pokoli hangulatot, s a magyar válogatott 4:0-s kezdése még jobban elhallgattatta a hazai szurkolókat. Mikler Roland remek védései, Lékai Máté szép góljai azt jelentették, hogy a szerb válogatott folyamatosan futott az eredmény után, de két gól különbségnél közelebb nem tudott közelebb férkőzni a vendégekhez. A félidő végére Xavi Sabate csapatának előnye ötgólosra nőtt. A második játékrész elején 18:10-es magyar vezetésnél kettős emberelőnybe került Szerbia, s ez ugyanolyan hullámvölgyet eredményezett a magyar válogatottnál, mint amit a Veszprém átélt a múlt héten elveszített BL-döntőben, amikor kilenc góllal vezetett a 46. percben. Szerbia sorozatban lőtte a gólokat, Sabate időkérése sem segített, s Petar Nenadić nyolcadik gólja már a döntetlent jelentette, majd Nemanja Ilić találatával Szerbia átvette a vezetést. Magyarország Ancsin Gábor góljával egyenlített, s a 48. perctől felváltva vezettek a csapatok. A hajrában Magyarország két góllal elhúzott, s a mérkőzés végéig egyet ebből meg is őrzött, így 26:25-re megnyerte a találkozót. A visszavágót június 15-én játsszák Veszprémben.

Szerbia a házigazda ellen

A magyar női kézilabda-válogatott a montenegrói, a dán és a cseh csapattal, a szerb nemzeti csapat pedig a svédekkel, a spanyolokkal és a szlovénekkel került azonos csoportba a december 4. és 18. közötti svédországi Európa-bajnokság pénteki sorsolásán. A csoportokból az első három jut a középdöntőbe. A két középdöntős csoportnak Göteborg (A-B ág) és Helsingborg (C-D ág) ad otthont.

A csoport (Stockholm): Svédország, Szerbia, Spanyolország, Szlovénia, B csoport (Kristianstad): Hollandia, Franciaország, Németország, Lengyelország, C csoport (Malmö): Montenegró, Magyarország, Dánia, Csehország. D csoport (Helsingborg): Norvégia, Oroszország, Románia, Horvátország.