2024. április 23., kedd

Vučić: Csak verjetek engem!

A kormányfő hiszi, hogy a Savamala-ügyben felelősséget követelők valójában ellene indítottak hadjáratot

A Savamala-ügy valójában arra szolgál, hogy megpróbálják megdönteni hatalmát, fejtette ki ma a Szabadkán vendégeskedő Aleksandar Vučić kormányfő, a Szerb Haladó Párt elnöke újságírói kérdésre válaszolva. Az SZHP első embere meg van róla győződve, hogy a Siniša Mali Belgrád polgármesterének felelősségre vonását szorgalmazók politikai üzérkedők, akiknek egy valós céljuk van: elérni, hogy Vučić elveszítse hatalmát.

Mindennek ellenére a kormányfő nem aggódik, mert mint kiemelte: az emberek látják és tudják, hogy ki dolgozik és ki tesz meg mindent Szerbia jobb jövőjéért.

– Csak verjetek engem! Ne mondogassák, hogy Siniša Mali érdekli Önöket, mert ez nem így van. Önöket kizárólag Aleksandar Vučić érdekli – fogalmazott Vučić.

A kormányfő megismételte korábbi nyilatkozatát, hogy fogalma sem volt a bontási tervekről. Ha tudott volna az akcióról, akkor azt tanácsolta volna a felelősöknek, hogy azonnal vigyék a baggereket és nappal döntsék le az épületeket Savamalában. Sőt, még magának is kért volna egy baggert, hogy részt vegyen annak a bűnfészeknek a ledöntésében, húzta alá Vučić.

– A Savamala valójában politikai-média akció és nem valós probléma. Meglátjuk, hogy milyen álláspontra jutnak az illetékes szervek. Senkit nem öltek meg, senkit nem kötöztek meg, senki nem sérült meg, ahogyan azt egyesek állították. Vajon miért nem vonták soha felelősségre a „Kék híd” lábánál elkövetett rombolásért felelőseket, vagy azokat, akik a Schiller utcában dinamittal robbantottak és döntöttek le épületeket – érvelt Vučić.