2024. április 18., csütörtök

Újvidék szépsége a részletekben rejlik

A várost és turisztikai kínálatát itthon és idegenben reprezentáló plakátra kiírt nem hivatalos pályázat nyertese egy amatőr fotós lett

Tegnap kihirdették a 7. Újvidéki Fotómaraton győztesét, az eredményeket az ASPECT Brand Design Stúdió Laza Telečki utcai helyiségében hozták nyilvánosságra.

Az eseményt a rendezvény, azaz a pályázat zárópillanatának tekintjük, a legeredményesebb fotós Dejan Čavić amatőr fényképész lett. Az ünnepélyes pillanatot a tavaly szeptember 10-e és 12-e között hetedik alkalommal megrendezett, Újvidéki Fotómaraton műhelymunkái és versenynapja előzte meg, amely a már említett ASPECT Brand Design Stúdió szervezésében valósult meg a 123RF cég támogatásával. Az elmúlt időszakban szakmai zsűri bírálta a beérkezett fényképeket, amelyekkel amatőr és hivatásos fényképészek egyaránt pályázhattak. A tegnapi sajtótájékoztatón Suzana Laličić, a 123RF ügynökség nevében hirdette ki a nyertes személyét, majd ezután átnyújtotta a budapesti nyereményutazást két személy részére. A sajtótájékoztatón nem derült ki, vajon a nyertes munkák képezik-e majd Újvidék város hivatalos plakátját, ugyanis erre vonatkozólag az újvidéki városi képviselő-testületben még nem született döntés.

Dejan Čavić, a 7. Újvidéki Fotómaraton győztese a következőket nyilatkozta lapunknak:

– A fotók készítésénél mindig azt tartom szem előtt, hogy Újvidéket a legjobb fényben mutassam be. Amatőrként foglalkozom fényképezéssel, és megpróbálom minden lépésnél megörökíteni a város legszebb részleteit. Őszintén bevallom, hogy a 7. Újvidéki Fotómaraton eredménye nagyon meglepett, egyáltalán nem számítottam rá.

Dejan Čavić három plakátját díjazták, Újvidék ablakai, Újvidék kapui és Újvidék erkélyei címmel. Mindegyik apró, mozaikképekből összeállított fotógyűjtemény díszes ablakokról, bejáratokról és balkonokról…