2024. április 19., péntek

Csókán padéi a polgármester

Stana Gyömbért választották meg a község polgármesterévé – Oláj Tibor a képviselő-testület új elnöke – Megalakult a héttagú községi tanács
Stana Gyömbér (Gergely Árpád felvétele)

Stana Gyömbér (Gergely Árpád felvétele)

Tegnap Csókán hitelesítették az új összetételű községi képviselő-testület 25 képviselőjének a mandátumát, majd Oláj Tibor (VMSZ) személyében megválasztották a testület új elnökét, akinek a helyettesévé Milovan Vasićot (SZHP), a régi öntöde tulajdonosát nevezték ki. A testület új titkára Tóth Zoltán okleveles jogász.

Oláj Tibor (Gergely Árpád felvétele)

Oláj Tibor (Gergely Árpád felvétele)


A képviselő-testület szavazattöbbséggel, húsz igen szavazattal a padéi helyi közösség eddigi tanácselnökét, Stana Gyömbért (SZHP) választotta meg polgármesternek. A község eddigi első emberének, Balázs Ferencnek az alpolgármesteri megbízatás jutott. A polgármester javaslatára kinevezték a héttagú új községi tanácsot is, amelynek a tagjai: dr. Ivan Naumov (szociális ügyek), Dušan Jovanov (sport és ifjúság), Radovan Budovalčev (mezőgazdaság), Törtei János (helyi közösségek), Pintér Csaba (művelődés és oktatás), Komáromi László (kommunális ügyek és környezetvédelem) és Zlatomir Rajić (gazdaság).

Az új összetételű községi képviselő-testület ülésén jelen volt Nikola Lukač, az Észak-bánáti körzet elöljárója és Újhelyi Nándor, a törökkanizsai képviselő-testület elnöke is.