2024. április 19., péntek

Ma alakul meg a zombori városi képviselő-testület

Többet politizáltak a teraszokon, mint a pártirodákban (Fotó: Fekete J. József)

Többet politizáltak a teraszokon, mint a pártirodákban (Fotó: Fekete J. József)

A várost gyakorlatilag a szavazóhelyek április 24-i lezárásától tegnapig választás utáni csend uralta. Miután kihirdetésre került a Szerb Haladó Párt körötti koalíció választási győzelme, nyilvánosan szinte semmi nem történt a helyi politikában. Egyetlen párt se szólalt meg, hogy kommentálja a választási eredményeket, vagy jóslatokba bocsátkozzon a városi képviselő-testület hatalmi összetétele felől. Inkább az utca embere találgatott a kávézók teraszain: ki társul az SZHP-hoz, ki szeretne hozzá társulni, illetve kit szeretne az SZHP maga mellett látni, kik lehetnek polgármester-jelöltek, kit választanak a városi képviselő-testület élére, ki jut be a városi tanácsba és ki nem?

Ha minden igaz, ma választ kaphatunk ezekre a kérdésekre. Azért írom, hogy ha minden igaz, mert az alakuló ülést suba alatt készítették elő. Úgy lehetett róla tudomást szerezni, hogy a város hivatalos honlapján található eseménynaptárban június nyolcadika be van jelölve. A dátumra kattintva egy előreugró ablakban annyi olvasható, hogy a városi képviselő-testület 9 órai kezdettel tartja alakuló ülését.

A titoktartásra jellemző, hogy a városi közigazgatási hivatal erről az eseményről nem küldött semmilyen értesítést a médiának, ráadásul a város hivatalos honlapján se szerepel az ülés szövegszerű bejelentője.