2024. április 25., csütörtök

Péntekig lehet javaslatot tenni a községi elismerésre

Óbecsén 2010 óta gyakorlat, hogy minden évben községi elismerésben részesülnek azok a személyek és szervezetek, akik vagy amelyek jelentőset alkottak a tudomány, a művészetek, a sport vagy a gazdasági élet terén. Az önkormányzat által most közzétett felhívás szerint az idén is várják a jelöltekre vonatkozó javaslatokat. Az indoklással ellátott javaslatokat legkésőbb pénteken 14 óráig lehet benyújtani személyesen a községi szolgáltató központ 7-es számú irodájában. A borítékon fel kell tüntetni: „Kezdeményezés Óbecse község díjának adományozására”. A díj odaítéléséről a községi képviselő-testület hoz határozatot, és az átadásra a község napja alkalmából rendezett ünnepségen kerül majd sor.

Az évi díj odaítélésére vonatkozó kezdeményezést jogi személyek, községi szervek, Óbecse község képviselő-testületének munkatestületei, polgári csoportok és egyének nyújthatnak be. A közzétett felhívással kapcsolatosan közelebbi felvilágosítással Momčilović Orsolya szolgál a 064/895-90-47-es mobilszámon.

A felhívás egyébként csupán a helyi lap legutóbbi számában jelent meg, az újságírókhoz csak szerdán juttatták el a nyilvános felhívást. A tapasztalatok szerint a felterjesztés lehetősége sajnos kevés civil személy ingerküszöbét éri el, pedig jó alkalom ez arra, hogy a közéletben, a gazdaságban, a kultúrában vagy a sportban tevékenykedő személyek munkájáról ne csak a hivatalban lévő politikusok mondjanak ítéletet.