2024. április 24., szerda

Eseménydús, eredményes tanévzárás

Ősztől négy új tanterem

Június 4-én, a topolyai Alapfokú Zeneiskola szervezésében megtartották az intézmény tanévzáró ünnepségét a moziteremben.

A zeneiskola kórusa a tanévzáró ünnepségen (Szabó Anikó felvétele)

A zeneiskola kórusa a tanévzáró ünnepségen (Szabó Anikó felvétele)

A rendezvényen az iskolabajnokságon szereplő 144 versenyző diákot is díjazták, valamint azt az 54 tehetséget, aki a 2015-2016-as tanévben országos szintű, valamint hazai és külföldön szervezett nemzetközi versenyekről 123 díjjal: 81 első, 29 második, 13 harmadik helyezéssel tért haza. A gálán a legeredményesebb tanárokat, köztük a legsikeresebb növendékeket oktató Csőke Andrást is megjutalmazták. A kishegyesi Csőke Noémi, Székely Mária tanítványa a generáció tanulója. Június 5-én – az évzáró hangversenyhez hasonlóan – nagy sikerű jótékonysági koncertet tartottak a Sarlós Bodogasszony-templomban. A koncert bevételével a Segíts, hogy segíthessünk! humanitárius szervezet munkáját segítették.

Ebben az iskolaévben 320 diákja volt a zenedének, velük 27 tanár foglalkozott. Az idei tanév végén harminchárman búcsúztak zeneiskolájuktól. Közülük két növendék folytat majd középfokú zenei tanulmányokat. Jelenleg, a záróvizsgák időszakában, a kültagozatos diákok bemutatkozó hangversenyeinek hetében készülnek a felvételi vizsgára.

– Június 10-én 18 órai kezdettel az intézményben az idén is megszervezzük a felvételi vizsgát. A diákok harmonika, fuvola, cselló, zongora, hegedű, gitár, ütősök, dob és klarinét szakon tanulhatnak, továbbá várjuk a 16 éven felüliek jelentkezését a kétéves szólóének szakra is. Az előkészítőbe, zeneóvodába beiratkozók megjelenésére is számítunk. Fontos kiemelnem, hogy a jövő héten kezdetét veszi a kétmillió dináros beruházást igénylő építkezési folyamat a topolyai anyaintézményben. Őszre a tanévet négy újabb, hangszigetelt tanteremmel gazdagodva kezdjük meg. Tantermeink száma ezzel kilencre nő, és ennek következtében működésünk feltételei is sokban javulnak. Sajnos bár évek óta próbálkozunk építkezési terveinkhez támogatókat találni, sikertelen volt a kezdeményezésünk. Több éves megtakarítás után, önerőből, szülői donációból származó összegből gazdálkozva valósítjuk majd meg az építkezést – újságolta Diósi Rózsa, a zeneiskola igazgatója.