2024. április 25., csütörtök
CS. SIMON ISTVÁN VERSMONDÓ VERSENY

A díjazottak

Amint arról tegnapi számunkban írtunk, szombaton tartották meg Csókán a II. Cs. Simon István Vers- és Prózamondó Találkozót az író, költő és újságíró, a Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület alapító tagjának és első elnökének emlékére. A díjazottak névsorát az alábbiakban közöljük.

Az óvodások versenyében négy tiszaszentmiklósi – Varga Mira, Ljubanić Laura, Tóth Kitti, Süveg Vilmos – és a csókai Balunovity Anna egyenrangú díjban részesült, Varga Mira pedig különdíjat is kiérdemelt.

Az 1–2. osztályosok közül a szabadkai Sebők Csáki Szintia került az 1. helyre, 2. a hódegyházi Csordás Noémi, 3. a szintén hódegyházi Tóth Edina. A 3–4. osztályosok csoportjában a csókai Árok Fanni volt a legjobb, őt követi a hódegyházi Varga Titanella, a 3. pedig a csókai Barlog Zsófia. Különdíjban részesült a csókai Homolya Szebasztián.

A fiatalabb felsősök kategóriáját a szabadkai Csikós Petra nyerte a csókai Vinter Dominik és Balog Vivien előtt. A szintén helybeli Báló Andor különdíjat érdemelt ki.

A 7. és 8. osztályosok körében a csókai Bicskei Armand lett a győztes, 2. a törökkanizsai Kovács Dorina, 3. a pedig a palicsi Bognár Emese. Különdíjas a csókai Szemerédi Sára.

A középiskolások versenyében a kiváló versmondó, Marx Éva érdemelte ki az 1. helyet, őt Dupák Fanni követi (mindketten csókaiak), 3. a törökkanizsai Kovács Bertina. A helybeli Gonclik Ákost különdíjjal jutalmazta a zsűri.

Az idősebb korosztályokat képviselve Mihók Anna és Oláh Anna Cs. Simon István színes írásaiból olvasott föl.