2024. április 20., szombat

Új tűzoltókocsit Padénak

Harmincnyolc év után korszerű tűzoltókocsira cserélték a padéi Önkéntes Tűzoltó-egyesület igencsak elavult gépjárművét. A Mahindra típusú, tűzoltásra alkalmas terepjárót szombaton a Keszég Károly-emléknapi ünnepség keretében Balázs Ferenc, Csóka polgármestere adta át a padéiaknak.

Fotó: Horváth Zsolt

Fotó: Horváth Zsolt

Balázs a gépjármű átadásakor örömét fejezte ki, hogy a jelenlegi községi vezetőség mandátumának a végén ezt a projektumot is sikerült megvalósítaniuk, s reményének adott hangot, hogy az önkéntes tűzoltóknak mind kevesebbszer kell majd használniuk a tűzoltókocsit, de amikor szükség mutatkozik rá, akkor sikeresen be tudják vetni.

Ezután msgr. Fiser János általános helynök, padéi plébános felszentelte a tűzoltókocsit, Komáromi László, a falu önkéntes tűzoltó-egyesületének elnöke pedig a tűzoltókért tett fáradozásaiért Balázs Ferencnek átadta a Szerbiai Tűzoltószövetség Tomislav Karađorđević herceg harmadfokú érdemrendjét, amely a tűzoltóságért és a tűzoltóság fejlesztéséért, illetve a tűzvédelem terén kifejtett rendkívüli tettekért a legmagasabb kitüntetés, amelyet magánszemélyeknek odaítélhetnek.

Komáromi László az adomány kapcsán elmondta, hogy az indiai gyártmányú tűzoltó terepjáró gyors bevetésekre kiváló. A kocsi tartályában 350 liternyi víz és 20 liter tűzoltóhab tárolható, ami elég ahhoz, hogy megfékezzék és kordában tartsák a lángokat. Padén szükség esetén önkéntes tűzoltók veszik föl a küzdelmet a vörös kakas támadása ellen, szükség esetén 10–15 embert bármikor mozgósítani tudnak, akiket eddig évente 2–22 tűzesethez riasztottak – mondta a tűzoltóparancsnok.