2024. április 23., kedd

Új mentőautót kapott a szenttamási egészségház

A szenttamási Dr. Đorđe Bastić Egészségház a napokban új mentőautót kapott, amely a legkorszerűbb életmentő felszereléssel van ellátva. Az újraélesztés mellett az autó a betegszállításra is alkalmas.

A gépjármű átadásának és üzembe helyezésének ünnepségén a jelenlévőket először dr. Voja Vuković, az intézmény igazgatója köszöntötte, aki megelégedettségét fejezte ki a sürgősségi osztály új mentőkocsiját illetően.

− Örülök annak, hogy polgáraink rendelkezésére áll egy ilyen korszerű mentőautó. Személy szerint azt szeretném, ha minél kevesebbet kellene közlekedni vele, illetve ha nem is lenne rá szükség, de sajnos a gyakorlat nem ezt igazolja. Mint ismeretes, rövid idő alatt ez a második olyan gépjármű, amelyet kaptunk, és mindkettőt azonnal a hatékonyabb egészségügyi ellátás és a sürgősségi osztály szolgálatába állítottuk. A közelmúltban az egészségház egy korszerű ultrahangos készüléket is kapott, mindez azt bizonyítja, hogy jó programunk, stratégiánk és víziónk van, ugyanakkor kiváló az együttműködés az alapítóval, azaz az önkormányzattal, amely lehetővé tette a korszerűsítést – emelte ki az igazgató.

A köszöntőt az ünnepélyes szalagátvágás követte, amelyet a meghívott vendégek és az intézmény dolgozóinak jelenlétében Neško Čestić polgármester és dr. Julka Pivnički, az általános egészségvédelmi osztály vezetője végzett el. A polgármestertől az új mentőautó kulcsait a sürgősségi osztály vezetője, dr. Saša Nikić vette át.

Neško Čestić ezt követően elmondta, az önkormányzat továbbra is folytatni szeretné az eddigi kiváló együttműködést az egészségházzal:

− Szeretném hangsúlyozni, hogy továbbra is folytatjuk az egészségház és az önkormányzat emelt szintű együttműködését. Minden innen eredő kezdeményezést támogatni fogunk, de nem szabad elvárniuk tőlünk, hogy mi határozzuk meg azt, hogy az itt dolgozók mit csináljanak. Önöknek kell elmondaniuk, milyen szükségleteik, ötleteik vannak, mi pedig ezeket mindenképpen támogatjuk, remélem, sokkal nagyobb mértékben, mint eddig – mondta a polgármester, aki egyúttal az egészségház minden dolgozójának további jó munkát és még jobb eredményeket kívánt.

Az ünnepség végén, amelyen az intézmény dolgozói mellett jelen volt a szenttamási községi képviselő-testület elnöke Radivoj Paroški, helyettese Nestor Golubski, továbbá a községi tanács tagjai dr. Ilija Gazepov és Đorđe Džekov, a Szerb Pravoszláv Egyház képviselői Jovan Kezan és Žarko Blagojević megáldották a korszerű mentőautót.