2024. április 18., csütörtök

Bakondi: egyre erőszakosabbak a migránsok

Egyre erőszakosabbak a migránsok - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az elmúlt napokban magyarországi táborokban tapasztaltak alapján az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

    Bakondi György felidézte, hogy az elmúlt időszakban egyre gyakoribb lett a migránsok erőszakos fellépése.
    A múlt héten Kiskunhalason tiltakoztak csoportokban verődve a migránsok több napon keresztül. Fizikai erőszak is történt: múlt kedden az egyik afgán migráns egy másik társa füléből kiharapott egy darabot. Hétfőn a békéscsabai Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban (MÖBEK) kezdett tiltakozásba migránsok egy csoportja. Ott nem történt fizikai erőszak, bevándorlási, menekültügyi dolgozóknak és rendőröknek délutánra sikerült helyreállítania a rendet.
    A belbiztonsági főtanácsadó az M1 műsorában kitért arra, hogy a migránsok elhelyezésére vannak nyílt táborok, például Bicske és Vámosszabadi. Továbbá van három zárt, őrzött befogadóközpont Békéscsabán, Kiskunhalason és Nyírbátorban. Utóbbiakba azok kerülnek, akiket például illegális határátlépés miatt fogtak el a hatóságok. Ők kiutasításuk megakasztása érdekében nyújtottak be menedékkérelmet, és annak elbírálásáig vannak a zárt a táborban.
    Márpedig ők minél előbb szeretnének tovább menni Nagy-Britanniába vagy Németországba, és aki ebben akadályozza őket, az ellen fellépnek, és egyre agresszívebben - fejtette ki Bakondi György. Hozzátette: a jogszabályokat semmibe vevő migránscsoportok ellen határozottan fognak fellépni, ugyanis a törvények mindenkire vonatkoznak, az itt lévő migránsokra is.