2024. március 29., péntek

„Az ellenzék az elkerülhetetlent próbálja halasztani”

Holnap folytatódik a köztársasági parlament pénteken berekesztett ülése

Aleksandar Vulin munkaügyi és szociálpolitikai miniszter szerint Maja Gojković parlamenti elnökké választása holnap a leginkább attól függ majd, hogy az ellenzék visszaél-e a helyzetével és „folytatja-e a képviselőház munkájának akadályozását”.

Ótos András felvétele

Ótos András felvétele

Nem tudott felelni arra a kérdésre, hogy megválasztják-e a holnapi ülésen a házelnököt. Mint fogalmazott: „ezt most már nem lehet tudni”.

– Ha a parlamenti többséget nézzük, akkor igen, ha a szavazatok számát vesszük figyelembe, abszolút igen, ha a nemzet támogatását figyeljük, megint csak igen, nem lehet tudni azonban, hogy Dragoljub Mićunovićnak inkább vacsorázni támad-e kedve – nyilatkozta Vulin.

Az ellenzék, véleménye szerint, az elkerülhetetlent akarja halogatni, s a rendetlenséget akarja a parlament működési elveként bevezetni.

Mint ismeretes, pénteken Dragoljub Mićunović, a Demokrata Párt képviselője, legidősebb képviselőként elnökölve a házelnök megválasztásáig, úgy döntött, hogy az ülést berekeszti, mivel azon túl éles viták alakultak ki és nem a napirendi pontról értekeztek a képviselők. Az ülés, melyen Maja Gojkovićot kellene megválasztani a parlament élére holnap folytatódik.