2024. március 29., péntek

A biztonságosabb közlekedésért a Zentai úton

Június végéig kiépül a vasúti átkelőtől a körforgalomig vezető kerékpárút – A járdaszakaszt is felújítják, kiépítik

A Topolyai Telekrendezési Közvállalat beruházásaként, Topolya községi költségvetési eszközökből és a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemi Egyenjogúsági Titkárság vissza nem térítendő támogatása jóvoltából május 25-étől folytatódhatott Topolyán, a vasúti átkelőtől a Zentai úti körforgalomig vezető kerékpárút-járdaszakasz kiépítésének folyamata. 2013 októberéig a kilenc fázisra osztott kiépítési folyamatból kettő valósult meg. Június végéig irányozták elő a maradék hét fázis kivitelezését, 510 méter terjedelemben, a Vasa Pegazić utcától a körforgalomig, ahol az újonnan épülő kerékpárút tervezetten az ipari övezethez vezető, már meglévő kerékpárútba torkollik majd.

Június végéig tervezik kiépíteni a vasúti átkelőtől a körforgalomig vezető kerékpárutat (Benedek Miklós felvétele)

Június végéig tervezik kiépíteni a vasúti átkelőtől a körforgalomig vezető kerékpárutat (Benedek Miklós felvétele)

– Beruházásunk teljes értéke, adókkal együtt 9.400.000 dinár, ebből 2.400.000 dinár értékű a tartományi támogatásból nyert összeg. Pályázatunk sikeres elbírálásáról 2016 márciusában kaptunk pozitív visszajelzést – nyilatkozta a fentiekkel egyetemben Ivanics Zoltán, a Topolya Telekrendezési, Útgazdálkodási, Közművesítési és Településtervezési és -rendezési Közvállalata igazgatója, aki arra is kitért: a törökbecsei Dp-ing Kft. által tervezett építkezési munkálat, az annak kivitelezésére 2016 márciusában kiírt közbeszerzési eljáráson nyertes bajmoki Dubrava Kft. által való lefolytatására a szerződésbe foglaltak értelmében a kivitelezőnek 30 munkanap áll a rendelkezésére. A munkálatok felügyeletét a szabadkai Suprojekt Kft. végzi.

– A munkálatok a tervezett ütemben haladnak, bízunk az időjárási körülmények kedvező alakulásában. Az említett szakaszon, a Bambi Gyermekintézmény Zentai úti létesítményéig párhuzamosan futó 120 centiméteres aszfaltozott járda és 160 centiméteres aszfaltozott kerékpárút épül, az óvodai objektumtól a körforgalomig már csak bicikliút, ugyanis azon a szakaszon már nem épültek lakóházak. A kerékpárúton kétirányú lesz a forgalom. Reméljük, hogy beruházásunkkal sikerül biztonságosabbá tenni a közlekedést Topolya egyik legforgalmasabb közúti szakaszán. Különösen fontos ez az óvodásokat a Zentai úti létesítménybe szállító szülőknek és természesen maguknak a kisgyermekeknek is. Azért is számít ez a szakasz az egyik legforgalmasabbnak, ugyanis onnan áramlik a közúti forgalom az autóútról a városközpont felé – fűzte hozzá a vállalatigazgató.