2024. március 29., péntek

Drága üzenetek

Sokszor nem érdemes rákattintatni a mobilinternetes reklámokra

Érdemes óvatosan bánni a mobiltelefonokra idegen számokról érkezett üzenetekkel, mert akarva-akaratlanul is csalások áldozatává válhat a felhasználó. Ha a mobiltelefon-felhasználók a 3663-as, 5678-as vagy az 1991-es számokról kapnak üzenetet és azt megnyitják, ez azt jelenti, hogy olyan szolgáltatás felhasználói lettek, amely révén akár 180 dinárt is levonhat a szolgáltató – írja belgrádi sajtó.

Ha pedig figyelembe vesszük, hogy ezek a rendszerek legalább 3 üzenetet küldenek hetente, akkor a havi számlája akár 2100 dinárral is magasabb lehet a gyanútlan polgárnak, és nem is tudja, miért.

A hozzáértők szerint az okostelefonok világában még könnyebb ebbe a csapdába esni. Egy internetes szörfözés során például megjelenhet egy figyelmeztetés, amely vírusveszélyt jelez, továbbá a telefon leellenőrzését javasolja, amit egy gombnyomással hagyhat jóvá a fogyasztó. A Blic szerint ez az átverés egyik iskolapéldája.

– A felhívás úgy nézett ki, mint az Android telefonok rendszerüzenete, azért kattintottam rá. A megjelenő használati feltételeket el sem olvastam, hiszen nem gondoltam volna, hogy csalásról van szó. Ezek után szinte naponta kaptam üzeneteket a 3663-as és az 5678-as számokról – nyilatkozta egy önmagát megnevezni nem kívánó hölgy, akinek a havi számlája így két és félezer dinárral lett magasabb.
– Felhívtam a szolgáltatót is, ott arról tájékoztattak, hogy olyan csomag szolgáltatásait igényeltem, amelyek pluszköltségeket vonnak maguk után, ezért növekedett a számlám. Persze el is magyarázták, hogyan kell kikapcsolni a szolgáltatást. Azt, amelyet nem is használtam, de ki kellett fizetnem az árát – magyarázta a pórul járt hölgy.
A probléma azonban az, hogy az ilyen szolgáltatásokat bármilyen internetes reklám, applikáció, kvíz vagy online teszt aktiváltathatja. Ezekben az esetekben azonnal a szolgáltatóhoz kell fordulni.
– A Telenor elektronikus hírközléséről és belső folyamatairól szóló törvény értelmében az első lépés, hogy a klienseink bejelentsék a problémát, és ezután mi felmérjük, hogy csakugyan csalásról van-e szó. Ha ez csakugyan bebizonyosodik, ezeket a problémás rendszerszámokat blokkoljuk – nyilatkozták a Telenorban.
A szolgáltatók a befizetett pénzt ennek ellenére nem adják vissza, csupán akkor, ha a kliens a Köztársasági Műsorszórási Ügynökséghez (RATEL) vagy a kereskedelmi tárca illetékes felügyelőjéhez fordul. Végső esetben bíróságra is viheti az ügyet a fogyasztó.

A RATEL szóvivői elmondták, ha az ügyfelek hozzájuk fordulnak, a szolgáltató kérdőre vonásával kezdik meg az ügy felgöngyölítését. Ha pedig kiderül, hogy az idevágó szabályokkal nem összhangban zajlott le a pluszszolgáltatás aktiválása, akkor az ügyfél visszakapja a pénzt.
Ezek az üzenetek azonban nem számítanak újdonságnak, a polgárok pedig újból és újból áldozatul esnek ezeknek a csalásoknak. A számok szolgáltatásait pedig senki sem blokkolja, mégis sok esetben tudni, hogy mely szám mögött melyik cég áll. Ilyen például az osztrák Dimeco, amely a 3663-os számot használja. Egy harmadik személyről is szó van a játszmában, amelynek a mobilszolgáltató csak engedélyezi, hogy virtuális felületen reklámozzon a hálózatán belül.