2024. április 16., kedd

Ennyi volt a korai nyár

Jégesőre is számítani kell – Holnaptól változékonyra fordul az időjárás és június 8-áig jobb már nem is lesz

Jó volt belekóstolni a nyárba, de ennyi ideig tartott a kóstoló – legalábbis a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet legfrissebb jelentése szerint. Holnap már felhők gyülekeznek az égen, változékonnyá válik időjárásunk, helyenként esőre, záporra, zivatarra, néhol jégesőre kell számítani, leginkább a délután és este folyamán.

Az előrejelzés nem zárja ki nagy mennyiségű csapadék hullását rövid idő leforgása alatt, a csapadék pedig jégesőt is jelenthet. A hőmérséklet nem esik túlságosan vissza, reggel 10 és 17, nappal pedig 25 és 29 fok között mozog a hőmérő higanyszála. A csapadék és szél miatt a levegőt hűvösebbnek fogjuk érezni.

Az előrelátások szerint június 8-áig ennél jobbra nem is nagyon számíthatunk, végig változékony, esővel, záporesővel járó időnk lesz. Sokfelé alakulhatnak ki zivatarok. A hőmérséklet, mindenesetre, ebben az időszakban sem fog lényegesebben csökkenni – ígérik a meteorológusok. A távolabbi előrejelzések június közepére és az azutáni időszakra ígérik a zavartalan nyári napsütés visszaköszönését.