2024. április 25., csütörtök

Temerini hírek

Estére táncház

Ma, május 27-én az Ifjúsági Otthon nagytermében táncházat tartanak. A rendezvény 17.30-kor az aprók táncával kezdődik, majd18 órakor a gyermektáncház veszi kezdetét. A kézműves foglalkozás keretében a gyerekek megtanulhatják a papírhajtogatás fortélyait. A felnőttek táncháza 20.30-kor kezdődik. Zenél a Véka együttes és társai, a táncoktató Kiss Zselykó.

Arany minősítés

A hétvégén Óbecsén a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben tartották meg az általános iskolás tanulók énekes népi játék- és néptáncvetélkedőjét. A kétnapos rendezvényen hatvan vajdasági gyermek néptánccsoport lépett színpadra, közöttük voltak a temerini Szirmai Károly MME néptáncosai is. A háromtagú bírálóbizottság a temerini Rece-fice néptánccsoportnak az arany minősítést ítélte oda, míg az óvodások tánccsoportja, az Ugribugri, a bronz minősítést érdemelte meg.

Jövő héten babfesztivál

A jövő héten, június 3-án, pénteken kezdődik és szombatig tart a vásártéren a hagyományos babfesztivál. Program: kezdés pénteken 17 órakor, 18–19 óráig gyermekműsor, utána fellép a szőregi Čupavci zenekar, majd a temerini dr. Funkenstein, 22 órakor Kiki Lesendrić és a Piloti együttes, majd éjféltől hajnali 3-ig kezdetét veszi az AS FM party. Szombaton 9 és 10 óra között a babot főző versenyzők beosztása, 10 órakor a rendezvény ünnepélyes megnyitója, 10.15–14 óráig babfőzés, közben kísérő műsorok és vetélkedők, 14–15.30-ig fellép a Garavi sokak, 15.30-kor eredményhirdetés, 16–19 óráig a Temerinski biseri tamburazenekar szórakoztatja a közönséget, 19 órakor a rendezvény ünnepélyes lejelentése.

Népzenei sátortábor

A Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület szervezésében új helyszínen, de a régi lelkesedéssel ismét lesz népzenei sátortábor Temerinben. A tábor augusztus 14-én, vasárnap délután a Tájház udvarában sátorállítással kezdődik, és augusztus 19-én, pénteken gálaműsorral zárul. Sátrat vigyen minden jelentkező magával!

Választható foglalkozások: vonós hangszeroktatás, ének-, furulya-, citera- és néptánc-oktatás. Szabadidőben kézműves és irodalmi foglalkozások, sok-sok játékkal. Részvételi díj: 45 euró, testvéreknek és csoportoknak kedvezmény. Érdeklődni az esti órákban a 021/843-411-es telefonszámon lehet. A jelentkezési határidő: július 20-a.