2024. április 24., szerda

Különdíjas lett a tornyosi szépség

Vajdasági résztvevők a Magyar Világtalálkozó Szépe szépségválasztáson

Az elmúlt hétvégén Budapesten hatodik alkalommal rendezték meg a Magyar Világtalálkozó Szépe szépségválasztást, amelyen Vajdaságot a csantavéri Vituska Tímea és a tornyosi Homolya Renáta képviselte, s azonkívül, hogy a többi, a versenyen résztvevő határon túli hölgyhöz hasonlóan mindketten részt vehetnek a szépségverseny novemberben esedékes fináléján, Homolya Renáta különdíjat is kapott.

A 19 éves Renáta a topolyai mezőgazdasági középiskola élelmiszer-technikusi szakának végzős tanulója. A Panoráma Világklub által megrendezett világtalálkozó szépségválasztására egy ismerőse hívta fel a figyelmét, jelentkezett is, s több mint 1000 jelentkező közül válogatták be a fináléban versenyző 17 hölgy közé.

A fiatal szépség pénteken utazott fel a magyar fővárosba, a többiekkel együtt egy VIP partin is részt vett, majd a versenyt megelőző napon a színpadi koreográfiát gyakorolták.

– Először úgy véltem, hogy kevés időm lesz megismerkedni a többi lánnyal, de végül sokat beszélgettünk, s amiben csak tudtuk, kisegítettük egymást – mesélte Renáta, akinek egyébként igencsak népes szurkolótábora volt. Elmondta, hogy már a versenyt megelőzőleg sokan szurkoltak neki, s innen adódott az ötlet, hogy a szurkolók számára lehetővé teszik, hogy autóbusszal felutazzanak a versenyre, amit végül a zentai önkormányzat segítségével meg is valósítottak.

A tornyosi szépség elmondta azt is, hogy annak ellenére, hogy valamivel jobb eredményre számított, elégedett a versenyen való szereplésével, megtiszteltetés s öröm számára, hogy részt vehetett egy ilyen rangos versenyen, illetve hogy felutazhatott Budapestre.

Homolya Renáta mesélt arról is, hogy a középiskola befejezése után munkába áll és pénzt gyűjt a továbbtanuláshoz, jövőre pedig turisztikai és vendéglátói szakon szeretne továbbtanulni.