2024. április 25., csütörtök

Borfesztivál Magyarkanizsán

„Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz bort igyunk!”

Május 27–28-án rendezik meg Magyarkanizsán az V. Borfesztivált a városháza előtti kisparkban. A téren felállított kisházakban főként helyi bortermelők várják az érdeklődőket, de helyet kap a pálinka és a kézműves sör is egy-egy standnál.

– Mivel kisváros vagyunk, többnyire ismernek bennünket az emberek, ezért nem bemutatkozóként fogjuk fel ezt a fesztivált. Ez elsősorban egy ünnep, ami nem arról szól, hogy megmutassuk magunkat, kik vagyunk, mik vagyunk. Ennek a rendezvénynek a jelentőségét abban látom, hogy összejöhetünk, és azt a rengeteg negatív gondolatot, amely az emberekben azt sugallja, nem érdemes itt élni, egy pillanatra el tudjuk felejteni. Az egész csak azon múlik, hogy hajlandóak vagyunk-e pozitívan gondolkozni, és mondjuk a bor egy olyan társasági ital, amely nem a búskomorság, hanem a lelkesedés és a jó kedély felé viszi az embereket – mondta Sagmeister Ernő, a Nagy–Sagmeister Borászat egyik alapító tulajdonosa az eseményről.

Az ötödik magyarkanizsai borfesztiválon jelen lesz a Nagy–Sagmeister Borászat, Maurer Oszkár Pincészete, Harmath Wines Borászat, Bálint Pincészet, Brindza Borászat, Tiszteletes Borpince és a Fekete Borpince Szekszárdról, valamint a Maoduš Pálinkafőzde és a Farkas Sörmanufaktúra.

A szervezők elmondták, hogy gasztronómiailag is igyekeznek kedvezni a kanizsaiaknak, vacsoralehetőség is várja a térre látogatókat pénteken és szombaton. Továbbá élőzenét szolgáltat a Homokóra együttes 27-én, 28-án pedig a Tisza menti tamburazenekar és a Chick Norris Band lesz hallható.