2024. április 25., csütörtök
KERÉNY

Lyukat ástak, kábelt találtak

Kivitelezői mulasztás következtében hétfőn Kerényen (Kljajićevo) telefon és internet nélkül maradt fél falu. Történt ugyanis, hogy egy közlekedési táblát akartak kihelyezni a piac közelében, ám miközben az ehhez szükséges lyukat ásták, ráfutottak a telefon- és az ADSL internet kábelekre. Persze ezt már csak akkor vették észre, amikor átvágták azokat.

– Teljesen véletlenül történt. Amikor a lyukat fúrtuk, nem tudtuk, hogy ott vezetékek húzódnak. Értesítettük az összes illetékes szolgálatot, hogy mielőbb visszaálljon a megszakadt szolgáltatás – nyilatkozta az eset után Vladimir Basara, a helyi közösség tanácselnöke.

A közlekedési jelzőtáblával, aminek fölállításáról a HK tanácsa határozott, a járműforgalmat kívánták kitiltani a piacról, abban az időszakban, amikor az nyitva tart.

Persze kérdés, hogy milyen alapon végez önállóan munkálatokat közterületen a HK tanácsa, illetve, hogy ehhez a munkához megvolt-e az illetékes kommunális szervek hozzájárulása és engedélye, hiszen valakinek csak tudnia kellett, hogy merre húzódnak a vezetékek.