2024. április 24., szerda

Bérmálás volt Szenttamáson

Bérmálás volt szombaton Szenttamáson a Szent Kereszt Felmagasztalása templomban. Msgr. Pénzes János szabadkai megyéspüspök ezúttal 21 fiatalt bérmált meg. Ft. Szarvas Péter plébános meleg szavakkal köszöntötte a keresztény nagykorúságukba lépő végzős, nyolcadikos fiatalokat, szüleiket, a bérmaszülőket és a szentség felvételére felkészítő hitoktatókat.

A délután tartott ünnepi szentmisén vendégként jelen volt még Szabadi Károly verbászi plébános, Müller Károly diakónus és Brasnyó Ferenc kishegyesi esperes plébános. A 21 szenttamási bérmálkozó közül 13 kislány és 8 fiú vette magához a sorrendben második szentséget.

A szentmise után dr. Pénzes János megyéspüspök elmondta, ez volt az utolsó bérmálása Szenttamáson, ugyanis idős korára való tekintettel hamarosan visszavonul. Mint mondta, 27 évig volt püspök, ez alatt az idő alatt pedig az egyházmegye 102 papja közül hatvanat ő szentelt pappá. Külön köszönetet mondott a szülőknek és a hitoktatóknak, akik felkészítették a bérmálkozókat. Hozzátette, számára mindig nagy öröm, amikor bérmálkozás van az egyházközségben.