2024. március 29., péntek

Táncház volt Zentán

Bizonyára sokunk sajnálatára, a zentai Délibáb Magyar Művelődési Egyesület identitásmegőrző 18 részes sorozatának immár a végéhez érkeztünk. A sorozat záró állomásán táncházat tartottak csütörtökön este a zentai Művelődési Ház kiállítástermében, ahol Keszég Ákos és barátai, valamint a Délibáb MME tagjai szolgáltatták a talpalávaló muzsikát; közben Baji Endre és Gnädig Kornélia tánc- és népdaloktatásban is részesítette az érdeklődőket – zömmel fiatalokat.

Recskó Szabolcs, a Délibáb MME oszlopos tagja elmondta, mivel a közönség jól fogadta a néhány hónappal ezelőtt szintén általuk szervezett táncházat is, úgy gondolták, „évadzáróként” ezt fogják megismételni. Ez a 18 alkalom ízelítőt adott népzenénk történetéből. Sűrítve mutatták be, a legfontosabbakra szorítkozva – hangsúlyozta Recskó. De mindenképpen sikeresnek könyvelik el az előadássorozatot, már csak a pozitív visszajelzéseket tekintve is.

Ismét megköszönte a támogatást az Emberi Erőforrások Minisztériumának, a Balassi Intézetnek és a Bolyai Farkas Alapítványnak, egyúttal abbéli reményét is kifejezte, hogy ennek a sorozatnak valamikor folytatása is lesz.