2024. március 29., péntek

Temerini hírek

Fotó: Góbor Béla

Fotó: Góbor Béla

Temerin község idegenforgalmi szervezete az idén is megszervezi a babfőző versenyt. A program a korábbi években bejáródott menetrend szerint zajlik majd. A rendezvény helyszíne a vásártér, időpontja pedig június 3. és 4., a hónap első hétvégéje. Gazdag szórakoztató és művelődési programok, mindkét nap ingyenes koncertek, régi mesterségek utcája, ínyenc-sarok... Pénteken, június 3-án Kiki Lesendrić Piloti együttese lép színpadra, 4-én, szombaton pedig a Garavi sokak szórakoztatja a közönséget.

A babfőző versenyre máris fogadják a benevezéseket az idegenforgalmi szervezet Újvidéki u. 352. szám alatti irodájában és a központi gyógyszertár melletti ajándékboltban. A rendezvénnyel kapcsolatos bővebb információ a 844-655-ös telefonszámon kapható. A hangulatfelvétel az egyik korábbi babbulin készült.

***

A temerini egészségház belgyógyász részlegén jelenleg szünetel a rendelés, mivel dr. Adrijana Rackov szabadságon van, és nem is tér vissza, hanem másik munkahelyre távozik. Az egészségház illetékes osztálya a hét elején pályázatot írt ki a megüresedett munkahely betöltésére. A szakorvosok jelentkezését a kiírástól számított nyolc napon belül várják, így akár egy héten belül eldőlhet, hogy lesz-e új belgyógyásza az egészségháznak, vagy nem. Tekintettel a mind kifejezettebb szakorvoshiányra, csak remélni lehet, hogy a belgyógyászati rendelő hamarosan ismét fogadja majd a betegeket.

***

A pillepalackos zsákok elszállításának időpontja a már megszokott napokon történik. Az összegyűjtött pillepalackos zsákokat május 23-ától május 29-éig (hétfőtől péntekig) szállítják el. A begyűjtés és az elszállítás körzetenként történik a háztartási szeméttel egy időben. A műanyag flakonokkal megtöltött zsákokat a begyűjtés napján legkésőbb 6 óráig ki kell tenni a ház elé. A polgárok minden egyes megtöltött zsákért cserébe egy újabb üres zsákot kapnak. Ha valami okból kifolyólag nem tudták átvenni az üres zsákot, jelentkezzenek a kommunális közvállalat központi irodájában.

***

Pénteken, május 20-án, szelektív nap lesz a Kókai Imre Általános Iskolában. Az udvarban 9-től 17 óráig használt papírt, bontásra való elektromos és elektronikai berendezéseket (pl. számítógépek, konyhai kisgépek, elektromos játékok stb.), műanyag kupakokat, alumínium konzervdobozokat gyűjtenek a tanulók. A hulladék újrahasznosításával kívánnak hozzájárulni bolygónk tisztán tartásához.