2024. április 19., péntek

Šešelj nem megy el Nikolićhoz

Šešelj az ítélethirdetést követően megtartott sajtótájékoztatón (Beta/Milan OBRADOVIĆ)

Šešelj az ítélethirdetést követően megtartott sajtótájékoztatón (Beta/Milan OBRADOVIĆ)

A választási kampány alatt azt mondta, alig várja, hogy találkozzon múltbéli radikális párttársával, hogy szemtől szembe kerülve vele számon kérhesse „árulását”, most mégis úgy döntött Vojislav Šešelj, hogy nem megy el a Tomislav Nikolić államfővel folytatandó egyeztetésre, melyet az elnök az alkotmánnyal összhangban a parlamenti frakciók képviselőivel folytat. A Szerb Radikális Pártban úgy döntöttek, hogy vezetőjük helyett Nemanja Šarović és Nataša Jovanović lesz ott ezen a találkozón.

A médiumok korábban arról cikkeztek, hogy Nikolić lesz az, aki meg fogja kísérelni elkerülni a Šešeljjel való „kellemetlen” találkozót. Most még is az a helyzet állt elő, hogy maga invitálta a radikálisok pártvezérét az elnöki palotába, aki azonban nem kívánt élni a várt lehetőséggel.

Nikolić levélben tájékoztatta egykori párttársát és komáját arról, hogy konzultálni akar vele is, továbbá közölte, hogy már járt nála Aleksandar Vučić, a legtöbb szavazatot nyert Szerb Haladó Párt elnöke, aki kifejtette, hogy megvan a többsége a leendő szerb kormány megalakításához.