2024. március 29., péntek

Melódia Nap Magyarkanizsán

A napokban Magyarkanizsán a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény a Vajdasági Óvodapedagógusok Egyesületével karöltve idén már harmadik alkalommal rendezte meg a legkisebbek zenei találkozóját, azok kórusainak és zenekarainak a szemléjét, a Melódia Napot. A rendezvény színhelye a Művészetek Háza előcsarnoka volt, azzal, hogy a találkozó egy színpadon kívüli felvonulással kezdődött a Fő utcán.

Az ünnepélyes megnyitón az intézmény igazgatónője, Veselinov Ibolya és az egyesület elnöke, Petrović Radmila köszöntötte a gyermekeket és a felkészítő óvónőket. Magát a rendezvényt a községi képviselő-testület elnöke, Lackó Róbert és óvodánk gyermekkórusa, a Melódia című dallal nyitotta meg.

A bemutatót szakmai zsűri kísérte figyelemmel. Ezen a délelőttön minden a zenéről szólt, színpadra léptek gyerekek Ada, Szabadka, Nagykikinda, Nagybecskerek, Óbecse, Szenttamás, Belcsény, Szécsány, Palánka, Bács, Mitrovica, Horgos és Magyarkanizsa helységből.

– Nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy az önkormányzat nevében a Melódia-nap alkalmából köszönthetem a megjelent kedves pedagógusokat és a fellépő óvodásokat. Ez a rendezvény fontos számunkra, hiszen egész Vajdaság területéről, 13 községből több mint 450 kisovist köszönthetünk Magyarkanizsán. Büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen rangos, vajdasági szintű szemle házigazdái lehetünk – mondta a többi között Lackó Róbert megnyitóbeszédében.