2024. március 28., csütörtök
JÉGKORONG

Mégsem sikerült

Magyarország válogatottja az utolsó meccsig versenyben volt a bennmaradásért az oroszországi szuperdivíziós jégkorong-vb-n, ám az álom nem vált valóra, hisz az utolsó körben a magyar csapat 4:2-re veszített a németektől, a tavalyi vb-n pedig 7. helyezett Fehéroroszország rangjához méltóan teljesített, legyőzte a franciákat, amivel a csoportban a 6. helyen zárt, a magyarokat pedig leszorította az utolsó pozícióra.

A magyar válogatott nagyszerűen kezdett a németek ellen, hisz a 10. percben Sofron István góljával megszerezte a vezetést. Az előnyt sikerült a 32. percig megtartani, ekkor a rivális emberelőnyös helyzetben, csak két másodperccel, mielőtt a magyar csapat kiegészült volna, egyenlíteni tudott. Alig kezdődött el az utolsó harmad, s a németek már vezettek is, a 45. percben pedig újra felcsillant a remény, mivel Kevin Wehrs beütötte a második magyar gólt. Az 58. percben a németek harmadik gólja mindent eldöntött, és ekkor már a kapus helyett jégre küldött mezőnyjátékos sem segített, mi több, a németek még betaláltak az üres kapuba.

Tegnap a fehéroroszok teljesen leszorították a franciákat, a második harmadban szereztek előnyt, amit azután rutinosan még növelni is tudtak.

A magyarok mellett kiesett még a kazah válogatott, a holnapi negyeddöntőbe pedig az A csoportból Csehország, Oroszország, Svédország és Dánia, a B-ből pedig Finnország, Kanada, Németország és az USA jutott.