2024. április 19., péntek

Pünkösdi műsor Magyarkanizsán

Az idei pünkösdi király és királyné (Puskás Károly felvétele)

Az idei pünkösdi király és királyné (Puskás Károly felvétele)

„Jól csak a szívével lát az ember” címmel szervezte meg hagyományos pünkösdi műsorát vasárnap a Csigabiga Észak-vajdasági Gyógypedagógusok Egyesülete a magyarkanizsai Színházban. Pünkösd az egyházi év egyik legjelentősebb ünnepe, számos népszokás is kapcsolódik ehhez a naphoz.

– Minden évben megszervezzük a pünkösdi műsort, a környékbeli iskolák gyógypedagógiai tagozatára járó diákokat szoktuk meghívni. Azért is fontos ez az ünnepség, mert szerepelhetnek, emellett barátkozhatnak a gyerekek. Idén vendégeink Kispiacról, Horgosról és Szerbkeresztúrról érkeztek. Ami külön örömet jelentett, hogy elfogadta meghívásunkat az átlagtagozatos gyerekekből álló tóthfalusi Tutti gyermekzenekar, amelyet Berec Katinka vezet. Egy-egy műsorszámba iskolánk nem gyógypedagógiai tagozatára járó tanulói is be szoktak kapcsolódni, ezt is fontosnak tartom kihangsúlyozni – mondta Nagy Kracsun Szimonetta, az esemény egyik fő szervezője, a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola tanárnője.

– A pünkösd az egyházi év egyik fő ünnepének számít, az ehhez kapcsolódó népszokásokat igyekszünk feleleveníteni a gyerekekkel, a pünkösdi király- és királynéválasztást, pünkösdi dalok és tavaszi versek kapnak szerepet ebben a műsorban – fűzte hozzá a tanárnő.