2024. április 25., csütörtök
Labdarúgás

Contét felmentették

Felmentették Antonio Contét, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát abban a bundaügyben, amelyben korábban fél év felfüggesztett börtönbüntetést és 8000 eurós pénzbírságot kért vele szemben a cremonai ügyész. Conte a vád szerint 2011 májusában – még a Siena trénereként – tudott a Novara és az Albinoleffe elleni két másodosztályú mérkőzés eredményének befolyásolásáról, mégsem jelentette a visszaéléseket, ezzel pedig szabályszegést követett el. Emiatt az olasz szövetség 2012 augusztusában tíz hónapra eltiltotta az akkor már a Juventus vezetőedzőjeként dolgozó szakembert, de a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) négy hónapra csökkentette büntetését.

A 46 éves szakember konzekvensen tagadta, hogy bármi szabályelleneset tett volna, és gyorsított eljárást kért, hogy a nyári franciaországi Európa-bajnokságot megelőzően megszülessen az ítélet. Pierpaolo Beluzzi bíró a hétfői felmentő ítélet indoklásában kijelentette, hogy a vádak valóban alaptalanok voltak.

„Nagy örömmel értesültem Conte felmentéséről. Számomra soha nem volt kérdéses, hogy tisztázni fogják, végig hittem benne. Most még nagyobb hangsúlyt kaphat az Európa-bajnoki felkészülés” – nyilatkozta Carlo Tavecchio, az Olasz Labdarúgó-szövetség elnöke. Conte a kontinenstorna után távozik a válogatott kispadjáról, és az angol Chelsea irányítását veszi át.