2024. április 24., szerda
Kosárlabda

A tanonc legyőzte a mesterét

A CSZKA csapata győzelmével ért véget Berlinben a kosárlabda-Euroliga négyes döntője. A moszkvai gárda a zárómeccsen hosszabbításban 101:96-ra nyert az isztambuli Fenerbahce ellen. A CSZKA hetedízben nyerte meg az Euroligát, a Fenerbahce pedig először játszott döntőt, amelyben az orosz csapat edzője, Dimitrisz Itudisz egykor a Fenerbahce mostani mestere, Željko Obradović segédje volt a Panathinaikosznál, vagyis a tanonc ezúttal felülmúlta mesterét.

A mérkőzés a CSZKA fölényével indult, de a második negyed elején a törökök 27:26-nál átvették a vezetést. Ekkor következett a CSZKA nagy sorozata, és félidőben már 50:30 volt az eredmény. A folytatásban a Fener fokozatosan szépített, majd az utolsó negyedet 16 ponttal nyerte meg, és kiharcolta a hosszabbítást. A ráadásban Nando de Colo zsinórban nyolc szabaddobást értékesített, 22 ponttal zárt, és a döntő legjobbjának kiáltották ki. Miloš Teodosić 19 ponttal és 7 gólpasszal tűnt ki, a vesztesek legjobbja pedig Bobby Dixon volt 17 ponttal. A bronzmeccsen a kubanyi Lokomotiv legyőzte a Laboralt.

NBA LIGA

Továbbjutott a Toronto

A Toronto Raptors csapata fölényes győzelmet aratott a Miami ellen az NBA liga rájátszása keleti elődöntőjének hetedik meccsén, és a klubtörténelem során először jutott be a főcsoport döntőjébe, itt a Cleveland lesz az ellenfele, a sorozat pedig holnap rajtol. A meccs legjobbja Kyle Lowry volt 35 ponttal, DeRozan pedig 28-cal segített be. A Toronto az 1. fordulóban az Indianát is hét meccsen verte, míg a Cleveland a Detroit és az Atlanta ellen is veretlenül jutott tovább. A nyugati csoportban a Golden State és az Oklahoma az éjjel kezdték meg a döntő sorozatát.