2024. április 23., kedd

Ünnepség a kamenicai rendőriskolában

Az intézmény 12. évfolyamának végzőseit ünnepélyes keretek között rendőr-gyakornokká avatták

A kamenicai rendőriskolában megtartott ünnepségen jelen volt Miloš Vučević polgármester, Nebojša Stefanović belügyminiszter, valamint oktatási intézmények, vállalatok, állami és nemzetközi intézmények képviselői is.

Nebojša Stefanović a rendezvényen kifejtette, három hónappal ezelőtt életbe lépett a rendőrségre vonatkozó új törvény, amelynek köszönhetően a mostani végzős generáció gyorsan beláthatja, hogyan lehet szorgalmas munkával eredményeket elérni.
– Olyan rendszert alakítottunk ki, amelyben csak azok léphetnek előre, akik szorgalmasan végzik munkájukat, többé lehetetlen kapcsolatokra és ismeretségekre támaszkodva haladni a ranglétrán. Ezentúl mindazoknak, akik előreléptetésben szeretnének részesülni, nagyon szorgalmasan kell dolgozniuk, és kiváló eredményeket kell felmutatniuk. A belügyminisztérium a káderpolitikájával összhangban azokba a rendőrállomásokba küldi a fiatal rendőröket, ahol hiány mutatkozik az emberállományban. Remélem, hogy a most végző fiatalembereknek lesz elegendő erejük ahhoz, hogy megbirkózzanak a szakma kihívásaival, és sikeresen felveszik a harcot a korrupcióval és a bűnözéssel. Abban is reménykedem, hogy megtanulják majd idősebb kollégáiktól, hogyan válhatnak olyan rendőrökké, akik hűségesen szolgálják a nép érdekeit – mondta Stefanović.
Miloš Vučević polgármester is gratulált a rendőriskola 12. évfolyam végzőseinek a sikeresen befejezett kiképzéshez, sok sikert és szerencsét kívánt a munkájukhoz.
– A legfontosabb feladatunk az, hogy biztosítsuk az emberi jogok érvényesítését. A kamenicai rendőriskolában már hosszú évek óta sikeres rendőrképzés folyik. A belügyminisztérium bebizonyította, hogy a kamenicai rendőriskolában az oktatás a legmagasabb sztenderdek alapján történik, mert csak így érhető el magas fokú közbiztonság az országban – mondta a polgármester. Hozzátette: az újvidéki önkormányzat az elmúlt években is folyamatosan támogatást nyújtott az újvidéki rendőrségnek, viszonyulásukon a jövőben sem változtatnak.