2024. március 29., péntek
Focimix

Vardy a legjobb Angliában

Nem történt meglepetés az angol élvonal legjobbjának megválasztásakor, ahogy az várható volt, a bajnoki címet elhódító Leicester City kiugró idényt produkáló 29 éves válogatott csatára, Jamie Vardy nyerte el az elismerést. A meglepetésbajnok csapatában eddig 24 gólt termelt a bajnokságban, mindenki egyetért abban, hogy kulcsszerepet játszott a Leicester menetelésében, ha nem talált be a kapuba, akkor is hasznos tagja volt az együttesnek, amit nyolc gólpassza is bizonyít.

Vardy komoly riválisok előtt végzett az élen, csapattársai közül ott volt a jelöltek között Rijad Mahrez, Wes Morgan, NGolo Kanté és Casper Schmeichel, a Tottenhamből Harry Kane, Delle Alli és Toby Alderweireld, illetve Dmitri Payet a West Hamből és Mesut Özil az Arsenalból.

Dárdai szakkommentátori szerepkörben az Eb alatt

Dárdai Pál, a Hertha labdarúgócsapatának vezetőedzője, illetve a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya az M4 Sport szakkommentátora lesz a franciaországi Európa-bajnokság alatt – számolt be róla az m4sport.hu. A kontinenstorna mérkőzéseit a M4 és az m4sport.hu közvetíti majd.

A berlini klubbal az európai kupaszereplés kiharcolásáért küzdő magyar szakember, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya elmondása szerint több megkeresést is kapott az Eb idejére, német televíziós csatornák is felvették vele a kapcsolatot, de ő végül az M4-et választotta, így a magyar tévénézőkkel osztja majd meg meglátásait.

Ibra: „Királyként érkeztem, legendaként távozom”

Zlatan Ibrahimović, a PSG svéd–bosnyák csatára hivatalosan is bejelentette távozását a francia bajnokcsapattól, azt azonban nem árulta el, hogy hol folytatja pályafutását. Ibrának négy idény elég volt arra, hogy megdöntse a klub gólrekordját, 178 mérkőzésen 152 gólnál jár, utolsó alkalommal szombaton lép pályára a párizsiaknál. „Szombaton játszom az utolsó meccsem a Parc des Princes-ben. Királyként érkeztem, legendaként távozom” – írta Twitter-bejegyzésében a svéd válogatottal a nyári Eb-n is szereplő játékos. Ibrahimović 2012-ben szerződött Párizsba, a PSG-vel négy bajnoki címet és kupát, illetve három ligakupát és szuperkupát nyert. Pályafutása során megfordult a Malmőben, az Ajaxban, a Juventusban, az Interben, a Barcelonában és a Milanban is, következő klubjáról egyelőre nem nyilatkozott.

Az Everton menesztette Martínezt

Az angol élvonalban szereplő Everton tegnap azonnali hatállyal menesztette menedzserét, Roberto Martínezt. Brit sajtóinformációk szerint a liverpooli együttes vezetőinél a szerdai, Sunderland elleni 3:0-s vereség után telt be a pohár, így a spanyol trénernek még a bajnokság utolsó fordulója előtt útilaput kötöttek a talpára. A szigetországi források szerint Martínez utódja legnagyobb eséllyel Frank de Boer, az Ajaxnál az utolsó fordulóban elbukott bajnoki cím tudatában felmondó holland edző lehet. A jelöltek között emlegetik még Ronald Koemant és Manuel Pellegrinit, de David Moyes visszatértét sem tartják kizártnak.

Bundagyanú a spanyol élvonalban

Spanyolországi hírek szerint az egyik előző fordulóbeli spanyol bajnoki, a Rayo Vallecano–Real Sociedad mérkőzés kapcsán vizsgálatot indított a spanyol labdarúgóliga, amelynek elnöke, Javier Tebas elmondása szerint fennáll a gyanú, hogy a vendégek 2:1-es sikerével véget ért találkozót megbundázták. Úgy fogalmazott, hogy a liga azután döntött az eljárás lefolytatása mellett, miután „nem normális” mozgásokat észleltek a fogadóirodák, illetve arról is hallottak, hogy veszekedtek a játékosok egymás közt a szünetben.