2024. március 29., péntek

Sporthírek

99. JÉGKORONG-VB

Eldőlt 18 másodperc alatt

Ismét jól kezdett a magyar válogatott az oroszországi jégkorong-vb-n. Az USA elleni találkozón a magyarok védelme 24,5 percen át áttörhetetlen volt, ekkor azonban mindössze 18 másodpercen belül eldőlt a találkozó sorsa. Az amerikaiak a 25. percben két gólt ütöttek, amit követően már csak a végeredmény aránya maradt kérdéses. Az amerikaiak még háromszor vették be a magyar kaput, végül, két perccel a befejezés előtt Sofron István szépíteni tudott. A magyarok ma a 6. fordulóban, 15.15-ös kezdettel a fehéroroszokkal találkoznak.

NBA LIGA

Kiesett a San Antonio

Kudarccal zárult a San Antonio idénye. A texasi csapat, amely az alapszakaszban 67:15-ös győzelmi aránnyal a klubtörténelem legjobbját jegyezte, az NBA liga rájátszásának nyugati elődöntőjében pedig 32 pontos győzelemmel nyitott az Oklahoma ellen, bő egy héttel később már ki is esett. A hatodik meccset az Oklahoma magabiztosan nyerte Kevin Durant 37 és Russell Westbrook 28 pontjával. A főcsoport döntője hétfőn rajtol Oaklandben, és a tavalyi bajnok Golden State számít esélyesebbnek.

VITORLÁZÁS                               

Boja bronzérme

A Palics Vitorlásklub szervezte meg a jubiláris, 10. délkelet-európai bajnokságot az optimist hajóosztály részére. A három nap alatt négy kategóriában több mint 90 fiatal versenyző szállt hajóba a Palicsi-tó vizén. A palicsi vitorlázók közül a legnagyobb sikert Boja Krisztina érte el, aki a lányok mezőnyében összesítettben a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A háromnapos verseny abszolút győztese a magyarországi Tóth Attila lett, megelőzve a szerbiai Stefan Yuilt.