2024. április 19., péntek

Együtt: Orbán Viktor a leggazdagabb magyar

Az MSZP európai parlamenti képviselője szerint kidobott pénz a Brüsszelnek üzenő óriásplakát-kampány, mert az európai intézményekben pontosan érti mindenki, hogy Orbán Viktor és a Fidesz "mit művel".

Ujhelyi István szombati, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint "látták és tapasztalták, ahogyan a magyar kormány képviselői a közös megoldást kereső asztaloknál miként mutatkoztak először partnernek, majd gáncsoltak el minden létező lehetőséget, hogy végül otthonról visszamutogatva a végzet bábeli tornyaként fessék le az európai fővárost".

Álláspontja szerint a kvótanépszavazás csak egy "habonyi provokáció", mert eredménye jogilag közömbös, értelmezhetetlen, az uniós döntéshozatal szempontjából érdemi jelentősége nincs, mert nem írja felül a tanácsi döntést.

A politikus aljasnak nevezte a népszavazást, mert szerinte a közösségünket érő problémára választ nem ad, a kormánypártok átmeneti, politikai haszonszerzésén túl semmilyen hozadéka nincs, a menekültkérdés ettől nem fog megoldódni, de tovább távolodik az ország Európától.