2024. április 18., csütörtök

Ovis színjátszók seregszemléje Kishegyesen

Május 18-án, szerdán a kishegyesi színházban tartják meg a XXI. Vajdasági Magyar Óvodás Színjátszó Találkozót. A rendezvényt a Vajdasági Magyar Óvodapedagógusok Egyesülete szervezi, és idén is sok jelentkező van, mondta el lapunknak dr. Szőke Anna, az egyesület elnöke és a találkozó fő szervezője. A találkozó szervezésén a kishegyesi óvónők stábja dolgozik, akik már nagy tapasztalttal rendelkeznek e téren. Szőke elmondása szerint a gyerekek és a szülők is várják már a találkozót, ami nagy élményt jelent mindenki számára. A fellépések mellett idén is gazdag kísérőprogram lesz, tudtuk meg a szervezőtől.

– Délután fog sor kerülni a játszóházra, amelynek a programja minden évben gazdagodik. Idén Békéscsabáról érkezik hozzánk Új Éva kézműves, aki kézműves-foglalkozásokat tart majd. Emellett lesz táncház kicsiknek, szakember vezetésével. Lesz bábozás, lovaskocsikázás, látogatás a tűzoltóknál és számos más érdekes program is. Reméljük, az időjárás is kedvező lesz, mert a délután során a Kátai-tanyán folytatódik a találkozó ebéddel és játékkal – mondta el a fő szervező.

A rendezvényt a Szekeres László Alapítvány, a Magyar Nemzeti Tanács, Kishegyes község önkormányzata és a kishegyesi helyi közösség támogatják.